ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ? Тајван одговорио на кинеску претњу! Подигнути борбени авиони!

VELIKI RAT NA POMOLU? Tajvan odgovorio na kinesku pretnju! Podignuti borbeni avioni!

19 septembra 2020

Tajvan je podigao borbene avione kao odgovor na približavanje kineskih aviona već drugi dan zaredom, rekli su zvaničnici.

Dvanaest aviona „šenjang“ (J-16), dva aviona „čengdu“ (J-10), dva aviona tipa „šenjang“ (J-11), dva bombaredera (H-6) i jedan „šenjang“ presretač (Y-8 ASV) prešli su liniju Tajvanskog moreuza i ušli u vazdušni prostor Tajvana – saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

U saopštenju se navodi da su snage Tajvana podigle borbene avione i rasporedile protivvazdušnu raketnu odbranu kako bi nadgledali aktivnosti.

(Srna)

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Daj ne budalite!Pa to rade sve "velike sile" svakodnevno, a vi bi već zaratili!

  2. Rista says:

    Ja se uvek nasmejem kada pročitam "podignuti borbeni avijoni". To ko ona stvar kod muškarca. Kako se brzo podigne, još brže se spusti. A onih 25, 99 kineskih avijona već ušli i izašli. Ciklus podizanja i spuštanja završen. A usput su mogli da ispuste i tovar. Znači, ova reakcija dizanja na Tajvanu je zakasnila jer kinezi im već ušli i izašli. To se zove "kineska kamasutra". Kad Kina vrati Tajvan i mi imamo neke šanse da vratimo Kosovo. Kaće to biti, ne znam. U međuvremenu možemo jedni drugima da podižemo i spuštamo. Samo, nekako mislim dok kurve Tajvan i Kosovo drže Ameri, ostaćemo suvi. Jedino kada se Ameri zasite pa da pokupimo šta ostane. Ako još bude vredelo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *