ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТИ: Сиријци уз помоћ Руса полако ослобађају Сирију (ВИДЕО)

VELIKI REZULTATI: Sirijci uz pomoć Rusa polako oslobađaju Siriju (VIDEO)

25 oktobra 2015

Tan2015-10-9_164427384_3_620x0U zajedničkim operacijama sirijskih i ruskih snaga ostvaruju se „veliki rezultati“, izjavio je danas predsednik sirijskog parlamenta Džihad al Laham.

„Koordinacija između sirijskih i ruskih snaga tokom implementacije vazdušnih i kopnenih operacija počela je da ostvaruje velike rezultate u rušenju i iskorenjivanju terorizma u Siriji i Iraku“, rekao je Laham gostujućoj ruskoj parlamentarnoj delegaciji, izvestila je agencija SANA.

On je, takođe, branio zajedničke rusko-sirijske operacije kao „jedinu legitimnu koaliciju protiv međunarodnog terorizma“, upućujući kritiku koalicionim snagama na čelu sa SAD koje borbu protiv ekstremista Islamske države ne koordinišu sa sirijskim režimom.

Rusija je počela kampanju vazdušnih udara u Siriji 30. septembra, protiv IS i drugih terorista, kao odgovor na zahtev Damaska.

Laham je kazao da Sirija sarađuje sa Rusijom i Iranom „u zalaganju za političko rešenje paralelno sa borbom protiv terorizma“, preneo je AFP.

Poseta ruske delegacije usledila je nekoliko dana iznenadne posete sirijskog predsednika Bašara al Asada Moskvi, gde je razgovarao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

VOJSKA NAPREDUJE NA ZAPADU ZEMLJE, STOTINE MRTVIH TERORISTA

Sirijska vojska nastavlja svoju ofanzivu na zapadu zemlje ostavljajući za sobom na stotine mrtvih pripadnika Islamske države.

Ukupno 45 pripadnika Islamske države ubijeno je u napadu na automobilsku kolonu militanata u pokrajini Hama, izjavio je danas portparol Sirijske arapske armije.

„Naše oružane snage uspešno nastavljaju napredovanje, uz podršku avijacije“, rekao je general Ali Majkub. „Konvoj sa pripadnicima Islamske države napadnut je u blizini grada Um Hadij, a ishod napada su 45 ubijenih terorista i 23 uništena vozila“, dodao je on.

U sirijskom provinciji Latakija ubijeno je više od 300 terorista, rekao je general Majkub.

„U predgrađu Damaska armija je uspostavila potpunu kontrolu na rejonom Madžabal. U gradu Harast je izvela artiljerijski napad na grupe u kvartu Noala u Istočnom Gutu, gde je uništila veliki broj terorista“, rekao je on.

Sirijska vojska je uspostavila kontrolu nad nekoliko zaseoka u provinciji Alep, saopštio je portparol sirijske vojske.

„U istočnom delu provincije Alep uspostavljena je kontrola nad zaseocima Džaburija, Bakidža, Nasurija, Tel-Sajbejn. Na jugu Alepa deo vojske i odredi narodne odbrane su napredovali i zauzeli devet sela, između ostalog, Baljas, Zabahad, Uadihija i njenu okolinu, okolina sela Abtina“, dodao je.Osim toga, po njegovim rečima, uspostavljena je kontrola nad pet sela u provinciji Homs.

KOMENTARI5 komentara

 1. otac Satarije says:

  odlično

 2. Lady Gaga says:

  A kad ce nama da pomognu da ocistimo Kosovo od gamadi?

 3. Goran says:

  ..............Kosovo od gamadi ? ,,,,,onda kada mi ocistimo Srbiju od gamadi, ili bar dijelomicno. O tome smo vec odavno indirektno obavijesteni

 4. miroslav says:

  Kad ih pozove neka vlada pomoci ce Gaga.Ova vlada nece.Imacemo mi muku da oteramo ove sada.

 5. zlatiborski ovan says:

  Rusi su došli na poziv vlade koja je, prema međunarodnom pravu, i dalje legitimna u Siriji, dok je Zapad – kao i u slučaju Iraka, Avganistana, Libije – intervenisao na osnovu sopstvenog nahođenja. http://www.svedok.rs/index.asp?show=100210

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *