ВЕЛИКИ РОБЕРТ ДЕ НИРО: Осећам се као прави Србин!

VELIKI ROBERT DE NIRO: Osećam se kao pravi Srbin!

27 decembra 2015

robert-de-niro-enzo-ferrari-1024x768Glumac Robert de Niro je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih država u Evropi, ali sa najvećim mukama.

De Niro je rekao da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

Glumac je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi među Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

De Niro je rekao da bi želeo bi da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fašizma i Slobodana Miloševića koji je, po njemu, tragična ličnost šekspirovskog kalibra.

KOMENTARI7 komentara

 1. Mihailo Djukanovic says:

  De Niro je moj brat po vise osnova:1.Veliki covek i glumac;2.Prosao Srbiju 60 tih i odusevio se narodom,Drinom,Andricem itd.3.Sto je svojoj cerki dao ime DRINA.Dosta od moje malenkosti za VELIKOG coveka.

 2. Svetislav says:

  Mozda je stvarno nas. Ali jeste sigurno po svojim stavovima koji se ne svidjaju previse zapadnim krojacima sudbina.

 3. Apis says:

  DE NIRO HVALA I NEKA TE ČUVA BOG! Toliko paznje i iskrenosti od svetski poznatog i cenjenog umetnika zaista je melem na ranu. Kad god sam imao dilemu pogledati film ili ne dok primetim da De Niro tumaci neki od likova dilema je nestala. Nikad nisam pomislio da taj čovek uopste zna da postoje Srbi.

 4. triglav says:

  kako je lep i pametan

 5. Pozuri polako says:

  Njegove impresije o nama nastale su na njegovom putu auto stopom prema Bliskom istoku kada se prolazeci kroz Nis, privucen gostoprimstvom ljudi, odlucio da ostane nekoliko dana u Svrljigu. Ocigledno da je to putovanje kroz Srbiju snazno uticalo na njegov licni sentiment a kasnije i njegove impresije vezane za nas narod i ovdasnje prostore. Tim vise sto je tada bio totalno nepoznat holivudski lik kada je mogao da oseti sta znaci iskreno gostopirimstvo i neposrednost komunikacije.U svakom slucaju sjajan primer ljudskog razumevanja i uvazavanja.

 6. Pera says:

  treba da se zna, posle dolaska jevrejskog antihrista, dolazi Gospod da sudi zivima i mrtvima. spasce se i neki ljudi sa zapada, koji su za zivota prepoznali istinu, da smo najvece zrtve satanistickih cionista !

 7. Dux says:

  Glumčina i veliki čovek!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *