ВЕЛИКИ СЕРЂО РОМАНО ПРИЗНАО: Бомбардовање и независност Косова су велике грешке!

VELIKI SERĐO ROMANO PRIZNAO: Bombardovanje i nezavisnost Kosova su velike greške!

31 marta 2019

„Bombardovanje bila politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška“

To je izjavio politički teoretičar Serđo Romano.

„I u jednom i u drugom slučaju bile su zanemarene neke druge mogućnosti“, istakao je italijanski pisac, novinar, istoričar i kolumnista u intervjuu za „Večernje novosti“.Romano, koji će u julu napuniti 90 godina, napominje da Srbija, međutim, kada je u pitanju politika, ne treba da gradi svoju budućnost na nostalgiji.

„Srbija danas ima jedan put ispred sebe, a to je ulazak u EU, i čini se da je to najbolje, a moguće rešenje, bez mnogo sećanja na prošlost. Treba ići napred i gledati u budućnost, koja mora biti pozitivna za zemlju“, smatra Romano.

On, takođe, dodaje da se sada ni SAD, a ni Evropa ne mogu vratiti u prošlost i priznati da su pogrešili.

„Nezavisno Kosovo se ne može više rasplesti, međutim, treba sve učiniti da se stvori klima zajedničkog života na tom prostoru. Žrtvovanje treba da bude obostrano i uveren sam da će onog dana kada Srbija postane članica EU, imati jedan pouzdan glas u toj uniji i biti zemlja sa autoritetom“, kaže Romano, koji smatra da će Srbija kao članica EU imati više autoriteta i u odnosu prema Kosovu.

Navodeći da razume prijateljstvo Srbije sa Rusijom, Romano ističe da je oduvek bio protivnik one politike koja je imala predznak antiruska, kao i same politike NATO.

„Kada pominjete Rusiju i NATO, pisao sam više puta kako je politika NATO negativna, štetna. NATO nije politički savez, on je političko-vojni savez koji je služio i služi za pripremanje i vođenje ratova“, kaže Romano.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    srbija ima samo jedna out ispred sebe a to je kosovski put,bombardovanje sulude sankcije i ničim izazvani napadi sa zapada su ovde izgradile sasvim opravdano neprijateljstvo prema SVIM zapadnim strukturama a naročito prema njihovim vojnim i špijunskim instalacijama.Mnogi koji su sa njima odavde saradjivali u to vreme u nadi da je to ispravan put, da je to demokratija i napredak,su danas potpuno okrenuli ledja zapadu i njihovim lažima.Demokratiju i dobar standar nam niko neće pokloniti , moramo sami to da stvorimo i pri tome svakog razbojnika koji polušava da nas ponovo napadne unazadi i ponizi odmah treba ELIMINISATI , nema potrebe za razgovorima sa njima, šta je imal od se kaže rečeno je.Mi sad imamo problem odmetnute šiptarske mafije i podle okupacije dela naše SUVERENE TERITORIJE od strane organizatora i pomagača te mafije, i mislim da će se taj problem rešiti jedino sa stabilnim ANTI NATO ALIJANSAMA (a mi imamo mogućnosti da budemo rado primljeni u te vojne strukture) i isključivo VOJNIM putem.Mi moramo da isteramo okupacione trupe iz naše zemlje i usput da počistimo šiptarsku mafiju i to je jedino moguže VOJNIM SREDSTVIMA.Sloboda se jedino armijom i oružjem EFIKASNO BRANI i nema srbina kome to NIJE JASNO, oni koji pričaju drugačije NISU SRBI SIGURNO.

  2. Velika Metla says:

    ZaHebi ti žabaru grešku..............,to je bio ZLOČIN,za koji "neko" MORA da plati! Greška je kad pljačkaš opljačka banku,i ako ga uhvate mora da plati svojom slobodom! Tako i naci-nato MORA da plati za svoja sva nedela širom dunjaluka! Kad tad! Greška je što ste priznali narko-kartel "kosove"! mada da ste iole ozbiljna država vi biste ispravili grešku toga priznanja,pogotovo kad sada vidite da je to bilo neozbiljno,i plitkoumno,politikantstvo američkih prknoljubaca! Ovo tvoje "priznanje greške" nema apsolutno nikakvog efekta bez dela! Dela čine čoveka čovekom,mnogo više od onoga šta on kaže! Mada,naravno,najbolje je kad čovek delima sledi svoje reči! Reči bez dela su ništa! Mlaćenje prazne slame! Ja ću vam verovati TEK kad vidim dela,a na reči se ne palim ni uz pomoć hepo-kockice!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *