ВЕЛИКИ СКАНДАЛ: Хрватска у близини Србије има логоре за премлаћивање

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ: Хрватска у близини Србије има логоре за премлаћивање

19 новембра 2019

На граничном прелазу Бајаково, ка Србији, Хрватска има подруме у којима полиција премлаћује мигранте, тврди се у најновијем извештају мреже невладиних удружења.

Ради се о извештају организације БВМН, која се бави правима миграната и избеглица, пише хрватски портал „Индекс“.У извештају за октобар 2019. ова мрежа је прозвала хрватске власти за кршење људских права миграната и спровођење илегалне политике системског насиља над њима.

Наводи се да су у припреми овог извештаја активисти БВМН-а, између осталог, обавили 30 разговора са мигрантима и забележили њихова искуства.

У поменутом периоду је, наводе, забележен „висок број изузетно бруталних пушбекова и инцидената полицијског насиља“, а као посебно ужасавајућу причу наводе постојање подрума на граничном прелазу Бајаково, у којем хрватска полиција, тврде удружења, премлаћује мигранте.

„У том су подруму малолетнике, од којих су неки стари само 12 година, службеници хрватске граничне полиције тукли шакама и палицама. Једно сведочење просторију описује као велику два са четири метра квадратна, до које се долази степеницама које воде испод просторија на граничном прелазу“, пише у извештају БВМН, преноси портал.

KOMENTARI5 коментара

 1. Gardista says:

  Nista novo to je jos iz SFRJ. Sta sad izmisljaju, to je i onda sluzilo za ubedjivanje zive mase.

  • Ivana says:

   Ti ustaše hrvati znaju svoj posao etnički očistili državo od Srba a ne žele ni druge koji nisu hrvat. Dok po Srbiji svi osim Srba kolo vode a hrvate direktno pomaže nazovi "srpska" vlast i izdajnički vrh. Prodali su ustašama njive i preduzeća i kevu bi im prodali. Ali nema toga kod Hrvata sad kad Šaranović pokušava kupiti hrvatski Kraš svi hrvati ustali ko jedan protiv Srbina. A vi izdajnici i dalje uvlačite se hrvatima tamo gde niko normalan ne bi.

   • Zorica says:

    Bravo za komentar, sve je istina!

 2. Ivana says:

  Ustaše hrvati znaju svoj posao etnički očistili državo od Srba a ne žele ni druge koji nisu hrvat. Dok po Srbiji svi osim Srba kolo vode a hrvate direktno pomaže nazovi "srpska" vlast i izdajnički vrh. Prodali su ustašama njive i preduzeća i kevu bi im prodali. Ali nema toga kod Hrvata sad kad Šaranović pokušava kupiti hrvatski Kraš svi hrvati ustali ko jedan protiv Srbina. A vi izdajnici i dalje uvlačite se hrvatima tamo gde niko normalan ne bi.

  • doktrina soka says:

   Za ustase vredi ona Njegoseva "Sto viko to naviko to tirao sve do kraja vijeka".Kada nema Srba ima migranata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u