ВЕЛИКИ СКАНДАЛ: Хрватска у близини Србије има логоре за премлаћивање

VELIKI SKANDAL: Hrvatska u blizini Srbije ima logore za premlaćivanje

19 novembra 2019

Na graničnom prelazu Bajakovo, ka Srbiji, Hrvatska ima podrume u kojima policija premlaćuje migrante, tvrdi se u najnovijem izveštaju mreže nevladinih udruženja.

Radi se o izveštaju organizacije BVMN, koja se bavi pravima migranata i izbeglica, piše hrvatski portal „Indeks“.U izveštaju za oktobar 2019. ova mreža je prozvala hrvatske vlasti za kršenje ljudskih prava migranata i sprovođenje ilegalne politike sistemskog nasilja nad njima.

Navodi se da su u pripremi ovog izveštaja aktivisti BVMN-a, između ostalog, obavili 30 razgovora sa migrantima i zabeležili njihova iskustva.

U pomenutom periodu je, navode, zabeležen „visok broj izuzetno brutalnih pušbekova i incidenata policijskog nasilja“, a kao posebno užasavajuću priču navode postojanje podruma na graničnom prelazu Bajakovo, u kojem hrvatska policija, tvrde udruženja, premlaćuje migrante.

„U tom su podrumu maloletnike, od kojih su neki stari samo 12 godina, službenici hrvatske granične policije tukli šakama i palicama. Jedno svedočenje prostoriju opisuje kao veliku dva sa četiri metra kvadratna, do koje se dolazi stepenicama koje vode ispod prostorija na graničnom prelazu“, piše u izveštaju BVMN, prenosi portal.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gardista says:

  Nista novo to je jos iz SFRJ. Sta sad izmisljaju, to je i onda sluzilo za ubedjivanje zive mase.

  • Ivana says:

   Ti ustaše hrvati znaju svoj posao etnički očistili državo od Srba a ne žele ni druge koji nisu hrvat. Dok po Srbiji svi osim Srba kolo vode a hrvate direktno pomaže nazovi "srpska" vlast i izdajnički vrh. Prodali su ustašama njive i preduzeća i kevu bi im prodali. Ali nema toga kod Hrvata sad kad Šaranović pokušava kupiti hrvatski Kraš svi hrvati ustali ko jedan protiv Srbina. A vi izdajnici i dalje uvlačite se hrvatima tamo gde niko normalan ne bi.

   • Zorica says:

    Bravo za komentar, sve je istina!

 2. Ivana says:

  Ustaše hrvati znaju svoj posao etnički očistili državo od Srba a ne žele ni druge koji nisu hrvat. Dok po Srbiji svi osim Srba kolo vode a hrvate direktno pomaže nazovi "srpska" vlast i izdajnički vrh. Prodali su ustašama njive i preduzeća i kevu bi im prodali. Ali nema toga kod Hrvata sad kad Šaranović pokušava kupiti hrvatski Kraš svi hrvati ustali ko jedan protiv Srbina. A vi izdajnici i dalje uvlačite se hrvatima tamo gde niko normalan ne bi.

  • doktrina soka says:

   Za ustase vredi ona Njegoseva "Sto viko to naviko to tirao sve do kraja vijeka".Kada nema Srba ima migranata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *