ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА САД: Ово може решити судбину следећих председничких избора!

VELIKI SKANDAL POTRESA SAD: Ovo može rešiti sudbinu sledećih predsedničkih izbora!

17 aprila 2021

Majk Pompeo je odbacio navode iz izveštaja i nazvao ga politički motivisanim dokumentom sa brojnim činjeničnim greškama.

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo više od 100 puta je zloupotrebio položaj i prekršio etička pravila tražeći od zaposlenih u Stejt departmentu da obavljaju privatne poslove za njega i njegovu suprugu, saopšteno je iz službe unutrašnje kontrole američke vlade.Od zaposlenih u Stejt departmentu Pompeo i njegova supruga tražili su se bave njhovim kućnim ljubimcem, da šalju božićne čestitke, organizuju privatne skupove i obavljaju nabavke, navodi se u izveštaju Rojtersa.

U zvaničnom dokumentu se navodi da je Sjuzen Pompeo dva puta tražila od službenika Stejt departmenta da joj zakazuju posete frizerskom salonu, a jedan pomoćnik državnog sekretara bio je angažovan da Pompeovom sinu obezbedi popust na smeštaj u hotelu.

Majk Pompeo je odbacio navode iz izveštaja i nazvao ga politički motivisanim dokumentom sa brojnim činjeničnim greškama.

Tokom svog mandata u Stejt departmentu Pompeo je imao zategnute odnose sa službom unutrašnje kontrole, a predsednik Donald Tramp je na zahtev državnog sekretara smenio generalnog inspektora Stiva Linika koji je istraživao slučaj Pompeo.

Majk Pompeo se smatra jednim od republikanaca sa ambicijom da se kandiduje na predsedničkim izboorima 2024. godine, dodaje Rojters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *