ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ – УСТАШЕ БЕСНЕ: Председник Хрватске Зоран Милановић напустио обележавање „Бљеска“ због „ЗА ДОМ СПРЕМНИ!“

VELIKI SKANDAL U HRVATSKOJ – USTAŠE BESNE: Predsednik Hrvatske Zoran Milanović napustio obeležavanje „Bljeska“ zbog „ZA DOM SPREMNI!“

1 maja 2020

Hrvatski predsednik Zoran Milanović napustio je danas obeležavanje godišnjice vojno-politicijske akcije Bljesak u Okučanima.

Milanović je događaj napustio nakon što je jedan od prisutnih istakao majicu sa ustaškim pokličom „za dom spremni“.

Premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković su ostali na manifestaciji, a Milanović kaže da su oni to morali, preneli su hrvatski mediji.Upitan je li razgovarao s premijerom o tome, Milanović je kazao:

„Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumevanja za premijera, ali pozdravu „za dom spremni“ ovde nije mesto“, kazao je predsednik Hrvatske.

„Ja u tome ne želim da učestvujem. To je namerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sećanja na ovaj događaj. Ubuduće gde god bude ovakva situacija, ja u tome neću učestvovati“, rekao je Milanović po napuštanju događaja.

Programom je bilo predviđeno da Milanović sa Plenkovićem i Jandrokovićem položi zajednički venac.

Sam program obeležavanja počeo je intoniranjem himne Republike Hrvatske „Lijepa naša domovino“, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je kazao i da su prethodno dogovoreni svi protokoli današnjeg obeležavanja, ali da na isticanje ustaških simbola nisu pristali.

Hrvatski predsednik se povodom ovog događaja oglasio i na Fejsbuku.

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Bravo Milanovicu!!! Vec jednom se treba stati na kraj svima koji ruse moral drzave i njenih stanovnika. HOS-ovce treba izvesti iz politike i drustva jer ce zatrovati mlade narastaje. Jednom se to moralo poceti!!!

  • Gardista says:

   Kasno

 2. Portopranco says:

  Moj dida,Srbin iz Benkovca,bio je borac 19.sjevernodalmatinske brigade.Prošao je trijumfalni ratni put od Mostara do Trsta.Preživio je strašni franjevački samostan Široki Brijeg iz koga su fratri i manjurice dalmatinskim partizanima bacali vrilo ulje u oči.Gadno se moj dida toj ustašiji osvetio.Preživio je i strašno brdo Katarina kod Rijeke,puno betonskih bunkera opasanih sa tri reda kao prst debele bodljikave žice.Ratni komandant moga dide,legendarni Simo Dubajić znao je ko su ustaše bolje od svih.Zato je svojim borcima,Srbima iz dalmatinskih brigada govorio:"Čim vidiš ustašu,odmah pucaj.Pucaj u meso.Ne dopusti da ustaša ostane živ".Znao je Simo.

 3. Kulak says:

  Evo mediji javljaju da iza provokacije s ustaškim pozdravom stoji ministar hrvatskih agresora tomo medved.Podršku ustaškoj provokaciji dao je i polupismeni hrvatski ministar rata ratni zločinac damir krstičević koji je masakrirao civile u Mrkonjić Gradu prilikom hrvatske agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *