ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: Немачки министар ради за РУСИЈУ!?

VELIKI SKANDAL U NEMAČKOJ: Nemački ministar radi za RUSIJU!?

20 juna 2016

3465735683Nemački list „Frankfurter algemajne cajtung“ optužio je ministra inostranih poslova Nemačke Frank Valtera Štajnmajera da šalje lažne signale Kremlju i povećava veru kod ruskih vlasti da je Zapad sklon politici pomirenja, kao i da se ponaša kao „moskovski propagator“.

Napadi nemačkog novinara Bertolda Kolera u listu „Frankfurter algemajne cajtung“ na šefa nemačke diplomatije izazvani su njegovim nedavnim izjavom o „glasnom zveckanju oružja“ NATO-a zbog vojnih vežbi u Istočnoj Evropi.

Prema mišljenju Kolera, oštra kritika manevara NATO-a „preokreće sve činjenice sa noge na glavu“ i daje Kremlju nadu da je Zapad sklon politici pomirenja.

– Želeo bih da protrljam oči. Zbog vojnih vežbi na teritoriji istočnih zemalja-članica, da „glasno zvecka oružjem“, za „ratne povike“ i „natezanje“ situacije NATO odbrambeni savez optužio je ne ruski, već nemački ministar inostranih poslova – saopštio je Bertold Koler.

Prema njegovim rečima, slične izjave može da iznese samo „moskovski propagator“ koji namerno „ukrašava“ tvrdnje da je za pogoršanje odnosa između Rusije i EU kriva Alijansa. Prema mišljenju novinara, razlog za „zahlađenje“ u stvari je postalo rusko kršenje principa koji decenijama obezbeđuju mir i stabilnost u EU.

KOMENTARI3 komentara

  1. Stepa says:

    Postoji urbana legenda koja kaze da su Rusi rekli Nemcima: "... nemoj po drugi put da vam dolazimo u Berlin". Bilo da je ovo legenda ili ne, nosi u sebi veliku istinu. Neki u Nemackoj su svesni toga a neki ne. Ne postoji pojam "pobeda nad Rusima" u bilo kom ratu, proslom ili buducem.

  2. vasiljka dožić says:

    Između kauboja i Nemaca nema ljubavi,ali ima straha i to dosta,ne verujem da postoji jedan Nemac koji nebi dao veliko blago da u svojoj orbiti ne vidi nijednog američkog vojnika!

  3. vlada says:

    Nista cudno, ovaj list i ovaj novinar sigurno nisu jedini koje Ameri imaju u dzepu u Nemackoj. Samo zato sto covek govori kako jeste, radi interesa same Nemacke, dobio je etiketu ruskog coveka. I, on zna, ako se ne povuce to je samo pocetak. Demokratija na kaubojski nacin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *