ВЕЛИКИ СПОРТИСТИ, МАЛИ ЉУДИ: Ватерполиста Јановић се укључио у НАТО пропаганду!

VELIKI SPORTISTI, MALI LJUDI: Vaterpolista Janović se uključio u NATO propagandu!

22 juna 2015

01-nikola-janovic_620x0Ako i ove godine izmakne poziv iz Velsa za članstvo Crne Gore u NATO, to će biti najteži udarac državnoj politici. Zbog toga su na noge podigli „sve što diše“, ne bi li došli do cilja, a ofanziva će trajati do kraja godine, kada će u Velsu odlučivati o pozivu za članstvo. U poslednje vreme u (anti)propagandi NATO uključili su se i sportisti. U ponedeljak je kapiten crnogorske vaterpolo reprezentacije Nikola Janović poručio da veruje da je članstvo u NATO u interesu Crne Gore i njene budućnosti.

Pročitajte pismo od kojeg se naježite: Crnogorska odbojkašica pisala crnogorskom košarkašu koji podržava NATO!

– Želim da ovaj baraž odigramo bolje, da se vodimo racionalnim razlozima i da budemo mentalno spremni i dovoljno hrabri za izbor koji nije lak, ali garantuje dugoročnu sigurnost i stabilnost zemlje – saopštio je Janović.

Odgovorio mu je Bojan Komatina, kapiten fudbalskog kluba „Polimlje“ iz Murina, jedan od svedoka „utakmice“ koju je NATO odigrao 30. aprila 1999. godine u toj varošici.

– Rezultat utakmice je svima poznat, tragičan: 6:0 u korist NATO tima. Malo ko zna za FK Polimlje iz Murine, ali svi znamo ko je Nikola Janović. Zato i čudi da je iz vaterpolo bazena zaplivao u vode geopolitike, promovišući vojni savez – odgovorio je dr Bojan Komatina, kapiten Polimlja.

– Kao uzor mladim ljudima, ne bi trebalo da izlazite iz sportskog bazena i plivate mutnim vodama (geo)politike i promovišete vojni savez, od kojeg su, ne tako davno, na Murini svoju životnu utakmicu izgubili Miroslav, Julija, Olivera, Vukić, Milka i moj đed Mano.

Nedavno je košarkaški reprezentativac Suad Šehović kroz pismo javnosti poručio da je „NATO tim“ jedini bez alternative u koji se Crna Gora mora uključiti. Odgovorila mu je Ksenija Ivanović, odbojkaška reprezentativka Crne Gore, podsećajući ga da od 30. aprila 1999. više nema ni starog murinskog mosta, ni hotela, „ni mog dede, ni ostalih pet nevinih žrtava, a sve zasluge za to idu, kako vi kažete ‘timu bez alternative, NATO-u'“.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *