ВЕЛИКИ СУКОБ И ПРЕТЊЕ: ЕУ тражи од Велике Британије 50 милијарди или ће их тужити Хагу!

VELIKI SUKOB I PRETNJE: EU traži od Velike Britanije 50 milijardi ili će ih tužiti Hagu!

21 marta 2017

european_commission-546

Evropska Unija tužiće Veliku Britaniju Međunarodnom sudu pravde u Hagu ukoliko ne plati 50 milijardi evra za „troškove razvoda“, navodi su u procurelom dokumentu pregovaračke strategije EU, prenosi „Indipendent„.

U dokumentu, do kog su došle holandske novine „De Volkskrant“, se navodi da Unija smatra da Britanci toliko duguju za svoje 43-godišnje članstvo i preti da ih neće pustiti da izađu bez dogovora.

– U tom slučaju vidimo se u Hagu! – upozorava jedan od zvaničnika EU Terezu Mej u procurelim papirima.

Evropski pregovarači će takođe zahtevati da Ujedinjeno Kraljevstvo prihvati slobodu kretanja i zakonska prava građana EU na ostrvu i odrekne se „postojećih prednosti u trgovini“.

Pretnje dolaze u trenutku kada se u Britaniji ozbiljno razmatra opcija izlaska bez ikakvih troškova, posebno od strane poslanika Konzervativne partije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Popili su krv istocnoj Evropi, sad ce se medjusobno kolju do smrti.

  2. Sv.Alojzije Chmar says:

    OVO JE DOBRO DA SE ZNA; U EU NE TREBA ULAZITI; AKO SMEJU OD ENGLEZA DA TRAZE 50 MLRD., OD NAS BI TRAZILI 500. SA TIM VATIKANSKO-NACISTICKIM NAKAZAMA SAMO PREKO NISANA I USPUT GLEDATI HRVACKE PORTALE DA VIDIMO KAKO IZUMIRU I KOPAJU PO KONTEJNERIMA U TOJ NJIHOVOJ VATIKANSKO-NACISTICKOJ UNIJI DERIKOZA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *