ВЕЛИКИ СУКОБ У УН – ЕГИПАТ СЕ СУПРОСТАВИО АМЕРИЦИ: Египат блокирао резолуцију САД!

VELIKI SUKOB U UN – EGIPAT SE SUPROSTAVIO AMERICI: Egipat blokirao rezoluciju SAD!

17 jula 2016

united-nations-may-12-2016-egyptian-foreign-417374Egipat je u subotu blokirao rezoluciju Saveta bezbednosti UN koju su podržale SAD o osudi pokušaja vojnog puča u Turskoj, javljaju svetske agencije pozivajući se na neimenovane diplomate.

– SAD su nakon konsultacija sa zvaničnicima Turske, ključnog saveznika u NATO, predložile nacrt rezolucije kojom se pozivaju „sve strane u Turskoj  da poštuju demokratski izabranu vladu Turske“, javlja AFP.

Međutim, Egipat, zemlja koja trenutno nije stalna članica Saveta, imao je primedbu. Odnosi Egipta i vlade turskog predsednika Erdogana su posebno napeti, navodi AFP.

Naime, Erdogan podržava organizaciju „Muslimanska braća“ bivšeg egipatskog predsednika Mohameda Morsija kojeg je egipatska vojska svrgla s vlasti 2013, podseća agencija.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gordan says:

  Gospodo, SAD, takav predlog nacrta rezolucije treba predložiti i za krizu SIRIJI ! Predložite,najpre,takav "predlog nacrta rezolucije", za krizu u Siriji!

 2. Dragana Rosic says:

  Ko je napisao ovaj jako glup tekst? Muslimanska braca(Ikhuwan muslimin),pripadaju istoj politickoj partijima u arapskim zemljama pod nazivom; Adl wa Binam tj,"Pravda i izgradnja",Erdogan pripada turskom krilu te partije,salafiti u Egiptu su izdanak te partije,tako da je normalno,sto Egipcani nisu bash odusevljeni,da se solidarisu sa Erdoganom.Adl wa Bina spada medju najbogatije partije na svetu,jako su pragmaticni,obrazovani,tako da su Nemci u pravu,kada tvrde ,da je ovaj puc vrlo"fake".

 3. Derim says:

  SAD i njeni sateliti podrzavali su i SFRJ kao i "demokratske snage" koje su u programu imale rušenje SFRJ. SAD olos misli da je sav svet blesav.

 4. Denisha says:

  Uneaeallplrd accuracy, unequivocal clarity, and undeniable importance!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *