ВЕЛИKИ ТРАНСПОРТ РУСKИХ СНАГА: У Kарабах стиже специјална пошиљка из Москве (ВИДЕО)

ВЕЛИKИ ТРАНСПОРТ РУСKИХ СНАГА: У Kарабах стиже специјална пошиљка из Москве (ВИДЕО)

22 новембра 2020

Војно-транспортни авион Ил-76 руских ваздухопловних снага доставио је у Јереван војне инжењере технику и опрему за мировну мисију у Нагорно-Kарабаху, саопштило је Министарство одбране Русије.

– Авион Ил-76 Војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије полетео је са аеродрома Чкаловски како би доставио групу војника инжењеријских трупа Оружаних снага Русије, као и инжењерску технику и опрему за пружање помоћи у рашчишћавању јавних путева и друштвене инфраструктуре у областима мировне операције – наводи се у саопштењу.Авионом су допремљени и булдожер и тешка теренска возила за испоруку уређаја за опремање осматрачница у зони мировних операција.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Kарабаху.

Kако се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Kарабах са Јерменијом.

KOMENTARI3 коментара

  1. E.Lirsch says:

    Poneste i upaljaca da ljudi imaju sa cim da pale kuce pre bezabije. U nuzdi moze i sibica. Furmine.

  2. Риста says:

    Ја прочито ВЕЛИKИ ТРАНСПОР ТРУСKИХ СНАГА па се питам дал су турци стварни купили иљушина? Можда је штампарска грешка? Ја тако правим грешке па уместо ТУРСКИХ ја напишем ТРУСКИХ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u