ВЕЛИKИ ТРАНСПОРТ РУСKИХ СНАГА: У Kарабах стиже специјална пошиљка из Москве (ВИДЕО)

VELIKI TRANSPORT RUSKIH SNAGA: U Karabah stiže specijalna pošiljka iz Moskve (VIDEO)

22 novembra 2020

Vojno-transportni avion Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga dostavio je u Jerevan vojne inženjere tehniku i opremu za mirovnu misiju u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

– Avion Il-76 Vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poleteo je sa aerodroma Čkalovski kako bi dostavio grupu vojnika inženjerijskih trupa Oružanih snaga Rusije, kao i inženjersku tehniku i opremu za pružanje pomoći u raščišćavanju javnih puteva i društvene infrastrukture u oblastima mirovne operacije – navodi se u saopštenju.Avionom su dopremljeni i buldožer i teška terenska vozila za isporuku uređaja za opremanje osmatračnica u zoni mirovnih operacija.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Poneste i upaljaca da ljudi imaju sa cim da pale kuce pre bezabije. U nuzdi moze i sibica. Furmine.

  2. uddu says:

    Opa,stiže vodka !

  3. Rista says:

    Ja pročito VELIKI TRANSPOR TRUSKIH SNAGA pa se pitam dal su turci stvarni kupili iljušina? Možda je štamparska greška? Ja tako pravim greške pa umesto TURSKIH ja napišem TRUSKIH.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *