ВЕЛИКИ ТРИЈУМФ! Државна застава Русије на Терикону са којег се контролише Авдејевка

VELIKI TRIJUMF! Državna zastava Rusije na Terikonu sa kojeg se kontroliše Avdejevka

25 oktobra 2023

RUSKA državna zastava vijori se nad Terikonom, najvišom tačkom u okolini Avdejevke, najvećeg ukrajinskog utvrđenja na južnom delu donbaskog fronta.

Za to veštačko brdo visoko 60 metara, nastalo višegodišnjim odlaganjem pepela iz avdejevske koksare, žestoke borbe su vođene proteklih dana.Ukrajinci su na Terikonu imali desetak utvrđenih vatrenih tačaka, a sada će sa njega okolinu kontrolisati ruske „cevi“.

Trobojku su na Terikon izneli borci ruske 114. posebne gardijske motorizovane brigade.

Sama Avdejevka je predgrađe Donjecka od strateškog značaja.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov ukazao je da je Avdejevka jedno od ključnih čvorišta prve linije odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Zato je, prema njegovim rečima, Vladimir Zelenski naredio da se Avdejevka brani „do poslednjeg“.

Imajući i ovo u vidu, američki milijarder, vlasnik kompanija Tesla i SpaceX Ilon Mask, pozvao je Zapad da prestane da besmisleno žrtvuje Ukrajince u sukobu sa Rusijom.

Poručio je pritom Džou Bajdenu i ostalima na Zapadu: „U Ukrajini se suštinski dešava besmislno žrtvovanje mnoštva ukrajinskih mladića jer za Kijev nema nikakvih teritorijalnih dobitaka. Zapad treba da se usmeri na dolazak do mira u Ukrajini i obnavljanje normalnih odnosa sa Rusijom“.

Posebno je naglasio: „Tim pre što su Rusi i Ukrajinci jedna porodica. Pogrešno je što se sa Zapadu ta dva naroda guraju da jedni drugima ubijaju sinove“.

Ukrajina je u stanju katastrofe, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor koji je Ukrajincima poručio: „Pregovarajte, glupani!“

Dodatno je upozorio i zvanični Kijev i njegove zapadne nalogodavce: „Ukrajina je urušena država“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Meksud Abdur hamid says:

    ja sad znam da ce naši da "puknu" od ovog sto ću da kažem, ali...ok, ukrosi ce da nayebu, jasno je da Rusi moraju da pucaju na njih a ovima su granice zatvorili zapadni "demokrate"&"mirotvorci", i nažalost ce da izginu. Neće se zbog toga ostvariti naseljavanje cifuta, cifuti ce da izginu uskoro isto lo i ukrosi od mundjosa,sad im kreće kod njih, nikakav Mojsijev plan za Ukr.ili posrbno za Srb.neće oni ostvariti. Ka sad govorim o naseljavanju velikog broja, a naravno da su se neki jehovci, bogatiji koji su zgibali od rata,naselili u Srb.,ali to se ne moze zvati nikakvim opasnim naseljavanjem kako ce mi odgovoriti dezurni NATO/EU propagatori demoralisanja Srba, kako su oni već naselili Srb; to je glupost, to su pojedinačna naseljavanja, to je regularna emigracija. Ali mi, da nasa vlast ima imalo cuke u tikvama, dogovorili bi naseljavanje Srba u Ukrajinu koja ce biti depopulisana, tamo je mnogo sigurnije ziveti uz Rusiju, i mi bi svakako promenili političku klimu u smislu da bi glasali za prisajedinjenje sa Rusijom, da Ukr.bude deo Rusije, dakle to bi bio i ruski interes. A u Srb.da ostanu oni koji to žele, a pre svega SUSTEMSKI LJUDI, dakle paraziti sistema, polismeni, državni aparatciki, medicinari, učitelji, poreznici, svi takvi...paraziti. Oni nek se bore za Srbiju, nek ih se obezbedi, nek ih Rusija brani, kad vide preseljene masovno stanovništva i sami ce da kleknu pred Putinom da ih zaštiti od okolnih NATO parazitskih vazala. Takvima NIKAKO ne bi dozvolio naseljavanje u Ukr.gde ce porezi biti niski kao sto jesu u Rusiji i gde je sve jeftino, ne njih treba ostaviti u Srbiji da plaćaju poreze koje su SAMI izglasali, da SAMI vraćaju dugove sa Zapada koje su uzeli i nek rade i "uživaju" u tskvom životu. To je resenje koje ja vidim. A u Ukr.ce biti veliki prazan prostor nakon okončanja rata i biće višak ukrajinki koje su u glavi daleko, daleko normalnije od ovih naših jalovih, feminem "manekenki".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *