Veliki uspeh vehabija u Tuzli

Veliki uspeh vehabija u Tuzli

28 februara 2013

vehabije3U punoj Kristalnoj dvorani hotela „Tuzla“ u istoimenom bh. gradu u ponedeljak uveče, održana je tribina simpatičnog naziva „Savršenstvo šerijata-Pogubnost demokratije“. Istovremeno, grupa onih koji su se usprotivili ataku na demokratske vrednosti bila je malobrojna.

Vehabijske vođe iz Gornje Maoče, Nusret Imamović i „prvi glas Maoče“ Bilal Bosnić, iskoristili su „pogubnost demokratije“ i organizirali tribinu koja je, s obzirom da negira postojeći ustavni poredak u BiH koji se bar „na papiru“ zasniva na demokratiji, u svakom smislu protivustavna.

 

Formalno, organizaciju skupa sa eminentnim učesnicima organizovalo je Udruženje „Riznice dobra“ iz Tuzle.

„Cilj tribine je da u društvu u kojem smo svedoci brojnih anomalija i poremećaja, mi, muslimani, ponudimo rešenje, alternativnu koja je ispravna. Vidimo da se zakoni ne sprovode. Imali smo potrebu da se oglasimo. Želimo da pružimo priliku osobama kao što su Nusret Imamović i Bilal Bosnić, koji se stalno medijski napadaju, da kažu svoje mišljenje. Treba poslušati šta imaju reći i kakvu poruku šalju jer poruka islama i Kur’ana je poruka mira“, kazao je portalu Tuzlarije Senad Hukić, potparol Udruženja.

Bosnić, Imamović i drugi u punoj Kristalnoj sali raspravljali su o tome kako je sistem koji dozvoljava građanske slobode i ravnopravnos,t poguban dok je rešenje u sistemu koji ženama ne dozvoljava da voze, svodi ih na objekte, kao metode kažnjavanja ima bičevanje i kamenovanja do smrti, a pred hotelom se okupila šačica aktivista kako bi izrazili negodovanje zbog skupa.

Nosili su transparent „Mi nismo vaši taoci“, a po brojnosti onih koji su stali u odbranu demokratskih i civilizacijskih vrednosti čini se da Bosnić, Imamović i raja, a samim tim i sistem i vrijednosti koje zagovaraju imaju više pristalica.

Pevačke sposobnosti Bilala Bosnića, možete pogledati na snimku OVDE

(Slobodna Bosna – Sarajevo)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *