ВЕЛИКИ ЗАОКРЕТ АМЕРИКЕ У ВЕЗИ СА УКРАЈИНОМ!

VELIKI ZAOKRET AMERIKE U VEZI SA UKRAJINOM!

12 septembra 2023

Ukrajina će pregovarati ako postoji inicijativa Rusije, rekao je američki državni sekretar, Antoni Blinken, u intervjuu za „ABC“.

„Kako će se sve ovo tačno završiti, gde će se povući linije, moraće da odluče Ukrajinci. Što se tiče pregovora, za tango je potrebno dvoje. Do sada nismo videli nikakve znake da je Vladimir Putin zainteresovan za pregovore. Ako on želi, onda će mislim, Ukrajinci prvi ući u pregovore“, rekao je on.Prema rečima šefa Stejt departmenta, SAD će podržati kijevske vlasti ako objave spremnost za dijalog. Istovremeno, on je naglasio da se Ukrajina ne odriče svojih pretenzija na svoje bivše teritorije.

Rusija je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je skrenuo pažnju i na to, da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, a postizanje ciljeva specijalne operacije je apsolutni prioritet Moskve.

Sredinom juna, Putin je ponovio da Rusija nikada nije odbila pregovore, koji bi mogli da dovedu do rešenja ukrajinske krize.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milos says:

    naravno nema nista od toga. shvatili da zeleni odsvirao, pa bolje ista nego nista da se ugnezde na jedan deo teritorije i da stalno destabilizuju rusiju.samo pad rezima i bitna izmena granica ukrajine (harkov i odesa) pa onda pregovori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *