ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Фондација Џорџа Сороша дала 15 милиона долара групама које подржавају Хамас

VELIKO IZNENAĐENJE! Fondacija Džordža Soroša dala 15 miliona dolara grupama koje podržavaju Hamas

31 oktobra 2023

Milijarder Džordž Soroš je od 2016. usmerio više od 15 miliona dolara grupama koje stoje iza ovomesečnih propalestinskih protesta, gde su demonstranti otvoreno navijali za napade Hamasa na Izrael, piše „Njujork post“.

Kako navodi medij, Soroševa Fondacija za otvoreno društvo dala je 13,7 miliona dolara novca preko „Tajds centra“, levičarske zastupničke grupe koja sponzoriše nekoliko neprofitnih organizacija koje navodno opravdavaju napade Hamasa.Soroševa organizacija je takođe 2020. dala 30.000 dolara grupi „Desis rajzing ap end muving“, koja je organizovala propalestinske proteste u SAD.

Fondacija za otvoreno društvo dala je 60.000 dolara 2018. Arapsko-američkom udruženju Njujorka, grupi koju je osnovala politička aktivistkinja Linda Sarsur koja je pomogla u planiranju protesta „Bruklin za Palestinu“ na kome su, navodno, demonstranti pozvali na iskorenjivanje Izraela i u korpi za smeće držali izraelsku zastavu na kojoj je pisalo „Molim vas, očuvajte svet čistim!“

Fondacija za otvoreno društvo je, takođe, dodelila 1,5 miliona dolara neprofitnoj organizaciji Pravni centar za prava arapskih manjina u Izraelu, kao i „Jevrejskom glasu za mir“ i „Ako ne sad“, grupama koje su okrivile Izrael za sukob na Bliskom istoku i SAD da su saučesnici nasilja.

Dan Šnajder, potpredsednik konzervativne grupe za nadzor medija Centar za istraživanje medija, rekao je da Soroš – Jevrejin mađarskog porekla koji je preživeo Holokaust radeći za naciste, ima istoriju suprotstavljanja Izraelu i grupama koje ga podržavaju.

„Džordž Soroš i njegov sin Aleks imaju dugu istoriju podrške najradikalnijim organizacijama širom planete, a to uključuje i pro-Hamasove organizacije koje podržavaju najgnusiju vrstu ponašanja“, rekao je Šnajder. „Pozvali smo Džordža Soroša da povuče ovo finansiranje, ali on je izgleda veoma odlučan da nastavi da podržava antisemitske organizacije koje žele da slome zapadnu civilizaciju“, rekao je on.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vujadin says:

  Hiljadugodišnja Vatikanska taktika, pomažu i jedne i druge, ko god pobijedi Vatikan dobija.

 2. Miroslav says:

  Pa ako su MI-6, američka CIA ili Proamerička država Katar redovno donirali Hamas, zašto ne bi i ovaj i njemu slični. Svi oni imaju logiku lova u mutnom - što gore, to bolje.

 3. Protokoli hrvackih ludaka says:

  bravo

 4. persida says:

  Kad bi se zezali. Pare ce otici Mosadu za kontrolu Hamasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *