ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ИЗБОРИМА У УКРАЈИНИ

VELIKO IZNENAĐENJE NA IZBORIMA U UKRAJINI

31 marta 2019

Kandidati Petro Porošenko i Vladimir Zelenski, prema prvim preliminarnim rezultatima, idu u drugi krug predsedničkih izbora u Ukrajini, prenose ukrajinski mediji.

Kako se navodi, Zelenski je dobio 30,7 odsto glasova, dok je Porošenko sakupio 18,6.

Timošenkova je na trećem mestu sa 14,2 odsto glasova.

Podsetimo, danas su u Ukrajini održani predsednički izbori. Za mesto ukrajinskog predsednika borilo se ukupno 39 kandidata, što je bio rekord u toj državi.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vojna i ojdesve says:

    Zelenski pobeduva, I Nova istorija se pisuje...

  2. samostalan says:

    Porosenko ce ostati u vrhu, funkcija nije bitna, jer to odgovara Putinu, oni imaju privatni biznis oko uvoza Porosenkovih cokolada na kojima Putin pravi ogroman novac.

  3. A akoM says:

    Nema uspješnog pro-ruskog kandidata!Znači se Ukrajina predominantno izjasnila pro-zapadno,tj.želi pripadati Zapadu!To je osnovna značajka ovih izbora,takva odluka većine žitelja! USA-Zapad će to nastojati i dalje kapitalizirati u svoju korist,a to znači što više protiv Rusije,te će i u narednom periodu to uspijevati!Daklen,u Ukrajini ništa novo,samo zacementiravanje dosadašnjeg političkog opredjeljenja-puta!Za neke je to iznenađenje,pa i za mene,priznam!To znači da sam podcijenio USA-Zapad i počinio veliku grešku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *