ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Трамп Српкињу жели на челу једне од најважнијих институција!? (ВИДЕО)

VELIKO IZNENAĐENJE: Tramp Srpkinju želi na čelu jedne od najvažnijih institucija!? (VIDEO)

5 decembra 2017

Jelena Mekvilijams iz Ohaja mogla bi da postane prva Srpkinja na čelu američke Savezne korporacije za osiguranje depozita.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, objavio je da namerava da je predloži za tu funkciju.

Kandidaturu za direktorku najvažnijeg američkog finansijskog regulatora, pravnica Jelena Mekvilijams zaslužila je odličnim rezultatima u Komitetu za bankarstvo američkog Senata u jednoj od najvećih privatnih banaka.

Da bi dobila mandat da rukovodi Saveznom korporacijom za osiguranje depozita, potrebno je da senatori odobre predlog američkog predsednika.

„Srpska zajednica je često imala predstavnike u američkoj administraciji, ali ovo je jedna od vodećih funkcija, pogotovo što je vezana za bankarstvo i finansije. Tako da cela naša zajednca slavi ovo poverenje koje joj je ukazao predsednik Tramp“, istakao je Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

Srpska udruženja uverena su da će Jelena Mekvilijams odlično da obavlja ovaj posao.

Slična su očekivanja i njenih američkih profesora i radnih kolega.

„Došla je kao učenik, tamo je završila srednju školu, potom Univerzitet Kalifornija na prestižnom Berkliju“, dodao je Kesić.

Hoće li 43-godišnja Srpkinja Jelena Mekvilijams narednih pet godina rukovoditi američkom Saveznom korporacijom za osiguranje depozita biće poznato, najkasnije, do sredine januara.

KOMENTARI6 komentara

 1. R.Srpska says:

  100% ce da se "ubije" od lobiranja, pomaganja srpskim intetesima, organizovanjima sakupljanja pomoci za ugrozene srpske porodice na KiM i osudjivati imperijalisticku, srednjovekovnu politiku SAD-a. Hm, da...

 2. goran says:

  Po cemu je ta zena Srpkinja? I kakve veze to sa nama ima cak i da jeste? Da li je Slovencima nesto pomogla Melanija? Takva ocekivanja su moguca samo kod Srba, vazda gladnih ljubavi. "Religija ljubavi" omanula sasvim.

 3. Pastrovic says:

  Ona ti je od onih sto se rode kao musko, pa onda krenu u lov na muskarce. No, kakva god da je, zasigurno nije nista gora od onih hiljade i hiljade Srbkinja koje zive u Srbiji, i koje danonocno pljuju po Srbiji, a narocito po Srbstvu.

 4. vindfaker says:

  na zapadu nema Srba, to su pokusaji Srba...

  • Mirkula says:

   A ti si,gulanferu, propao pokušaj da se napravi čovek!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *