ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ: Напад 11. септембра припреман у БиХ код ИЗЕТБЕГОВИЋЕВИХ БОШЊАКА

VELIKO OTKRIĆE: Napad 11. septembra pripreman u BiH kod IZETBEGOVIĆEVIH BOŠNJAKA

16 septembra 2019

OSAMA bin Laden, šeik Kalid Mohamed, Abu Musab al Zarkavi (osnivač Islamske države), Muhamed Ata… Ovo su samo neki od terorista uz čija je imena na Interpolovim poternicama od najvećeg prioriteta stajao dopis da su bili državljani Bosne i Hercegovine. „Bosanci“ su redom postali od 1994, a dokumenta – lične karte i pasoše, davali su im isti ljudi koji su minulog vikenda u Sarajevu promovisali nove programske ciljeve SDA, zamaskirane izgradnjom „celovite“ Bosne.

Ovo otkriva, za „Novosti“, Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma i čovek čija su istraživanja potvrdile najmoćnije obaveštajne zajednice sveta. Naglašavajući da je jedan od dvojice današnjih lidera SDA – Šefik Džaferović, 30. aprila 1994. potpisao papire po kojima šeik Kalid Mohamed dobija putna dokumenta BiH, naš sagovornik navodi da je reč o osobi koja je bila „mozak“ napada na Ameriku.



Ukazuje i da su operativci Al kaide usred Bosne, nedaleko od Maglaja, spremali teroristički napad, koji je za posledicu imao 11. septembar:

– Šeik Kalid Muhamed, koji će se naći pred Vojnim sudom u Gvantanamu 11. januara 2021, bio je prijavljen na adresi sarajevske opštine Stari grad, (Ulica Abdesthana 4), a 29. novembra 1995. godine njegovo prebivalište registrovano je i u Zenici, u Ulici Armije BiH 13″. Bin Laden je bio zaveden kao stanovnik u sarajevskoj opštini Centar 1996. godine pod brojem 10.907, a prijavljena adresa stanovanja bila mu je Malta broj jedan. Pasoš mu je izdao jedan od ključnih islamističkih zvaničnika u BiH Huso Živalj. Bin Laden i njegovi najviši oficiri u Bosni su imali sigurnu kuću do 2001. Mohamed Ata, prvi operativac grupe od 19 osoba koja je napala Njujork, akciju je planirao u vehabijskoj zajednici u selu Bakotić, osam kilometara od Maglaja.

Podsećajući da je Bakir Izetbegović na pomenutom sarajevskom kongresu govorio i o „nepravednim suđenjima“ nekadašnjim komandantima Armije BiH, naš sagovornik posebno navodi slučaj Sakiba Mahmuljina.

– Priča o Mahmuljinu pod čijom komandom su ratovali islamisti iz odreda „El mudžahedin“, zapravo je „zavesa“ koja treba da sakrije ratnu Džaferovićevu prošlost, jer je on tokom 1994. i 1995. bio načelnik Službe javne bezbednosti u Zenici kada su u ovom gradu mudžahedini imali kampove. On je znao i za sve zločine nad Srbima – kaže naš sagovornik.

Dokumentujući događaje iz Zenice 1994, Galijašević navodi da je DB BiH, prvo samostalno, a potom sa Armijom Federacije, „zabeležila“ zločinačko delovanje mudžahedina, kao i telefonske kontakte koje je njihov štab imao sa Bin Ladenom i drugim Al kaidinim vođama. Pokazujući nam brojeve telefona Osame Bin Ladena, Abu Hamze, Al Zarkavija, terorista koji su komandovali i odredom „El mudžahedin“, Galijašević otkriva da je većina tih brojeva bila registrovana u Engleskoj, a zabeležena prisluškivanjem upravo iz Zenice.

– Džaferović ništa nije preduzimao kada su na teritoriji Zenice mudžahedini klali zarobljene Srbe tokom 1994. i 1995. – dodaje Galijašević.

Kako navodi naš sagovornik, kada je u pitanju napad Al kaide na Njujork, vodili su ga piloti Navas el Hazmi Halid i Almi Har Tikh sa dvojnim državljanstvima – saudijskim i bosanskim, dok je terorista, koji je kao svedok saradnik otkrio kako je izveden napad 11. septembra, takođe po papirima „Bosanac“.

– Ubica Arid Uka, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva dva američka vojnika na aerodromu u Frankfurtu bio je, takođe, sveti ratnik u BiH. Halid Masud koji je pre dve godine automobilom gazio ispred Vestminsterske palate u Londonu ratovao je u „El mudžahedinu“, dok su se osumnjičeni za teroristički napad u metrou u istom gradu, krili u najvećoj džamiji u Sarajevu – zaključuje Galijašević.

HOĆE DA UKINU „DEJTON“

GALIJAŠEVIĆ ukazuje i da se na Kongresu SDA u Sarajevu nije dogodilo ništa novo. Kako kaže, Šefik Džeferović i Bakir Izetbegović samo su ozvaničili programsko načelo prema kome treba ukinuti dejtonsku BiH i promovisati šerijatsku republiku u kojoj će muslimani vladati nad drugima.

HAMZA NIJE MRTAV?

NAŠ sagovornik sumnja da je nedavno u Pakistanu ubijen Hamza bin Laden, Osamin sin:

– Verujem da su ga samo „slomili“ da sarađuje.

ČINJENICE

* U ZLOČINIMA mudžahedina tokom 1994. i 1995. do temelja je spaljeno 66 srpskih sela, uništeno više od 5.000 kuća, 12 crkava i jedan manastir

* SRUŠENA su i groblja od kojih su neka starija od pet vekova, ubijeno je 465 vojnika i civila, proterano više od 22.000 Srba



MUDŽAHEDIN BIO DIPLOMATA

U AMBASADI BiH u Beču izdat je pasoš komandantu odreda „El mudžahedin“ Halidu bin Abdulahu, ili Abu Maliju koji je tom prilikom promenio ime u Halid Ćatić. Krvnik je tako postao vlasnik bosanskog pasoša broj BH-46600, a u opštinski registar u sarajevskoj opštini Centar uveden je 1996. pod brojem 10.908. U januaru 2001, kada je Husein Živalj postao ambasador BiH pri UN, obezbedio je Ćatiću specijalni status, izdavši mu „žutu propusnicu“, koja je rezervisana za ambasadora, stalnog predstavnika ili njegovog zamenika pri UN. Kao takozvani ataše u diplomatskoj misiji BiH pri UN, nastupao je pod imenom Safet Abid Ćatović.

– „Žuta propusnica“ omogućila je Ćatiću slobodan pristup objektima UN – ističe Galijašević.

(Novosti)

KOMENTARI



3 komentara

  1. Borko says:

    Bosnian Airlines...sve ovo što sad kao isplivava znalo se i pre 11/09 kada su ovi talibani navodno počinili teroristički akt. I bez obzira na sve postavlja se pitanje kako su ušli u SAD ko je odobrio vizu,ko je obučio talibane da voze Boinge??? Koja je svrha bila njihovog napada i ko stoji iza svega??? Meni sve to smrdi na Izrael i njihove službe. Odradili su jevreji sve da bi mogli da kontrolišu i banke i naftu i zlato i ratove itd,etc...

  2. milorad2 says:

    ju belaja,koje iznenadjenje:) ta nemojte molim vas:)Biće amerikancima sve teže da regrutuju ovakve pse rata, provaljena im je šema i uskoro će biti i odmazdi za obuku plaćenilkih armija od strane USA i to po USA.Sad će da vide u americi šta je teror i diverzija.Oni naoružavaju i obučavaju plaćeničke armije po svojim bazama a onda ih šalju u napad na legalne, priznate, države članice UN, alo ne verujem da će to još dugo moći, a oni koji bi da glume borce za demokratiju i slobodu,ili otcepljenje od "ugnjetavanja" očekuje oštar odgovor i mogu samo glave da izgube.Neće više biti pregovora sa takvim organizacijama uključujući i šiptarsku mafiju koja je po svim parametrima teroristička organizacija pod kontrolom i patronatom USA.Slali su amerikanci svoje "džihadiste" i na francusku i nemačku kao pretnju i opomenu kad god im nije odgovarao stav tih država, znaju to francuzi i nemci a i drugi.Mi treba da insistiramo da su OVK i SVE ostale filijale TERORISTIČKA organizacija a takvim organizacijama nije dozvoljeno da prave države kaa god pregovaramo sa njima mi njima dajemo legitimitet, zato se treba naoružati i završiti sa njima za stalno inače nema mira ovde ni napretka.

  3. Deda Micko says:

    Napad je pripreman u Marinkovoj bari gdeno se sakupljaju krokodili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *