ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ: Напад 11. септембра припреман у БиХ код ИЗЕТБЕГОВИЋЕВИХ БОШЊАКА

ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ: Напад 11. септембра припреман у БиХ код ИЗЕТБЕГОВИЋЕВИХ БОШЊАКА

16 септембра 2019

ОСАМА бин Ладен, шеик Калид Мохамед, Абу Мусаб ал Заркави (оснивач Исламске државе), Мухамед Ата… Ово су само неки од терориста уз чија је имена на Интерполовим потерницама од највећег приоритета стајао допис да су били држављани Босне и Херцеговине. „Босанци“ су редом постали од 1994, а документа – личне карте и пасоше, давали су им исти људи који су минулог викенда у Сарајеву промовисали нове програмске циљеве СДА, замаскиране изградњом „целовите“ Босне.

Ово открива, за „Новости“, Џевад Галијашевић, стручњак за борбу против тероризма и човек чија су истраживања потврдиле најмоћније обавештајне заједнице света. Наглашавајући да је један од двојице данашњих лидера СДА – Шефик Џаферовић, 30. априла 1994. потписао папире по којима шеик Калид Мохамед добија путна документа БиХ, наш саговорник наводи да је реч о особи која је била „мозак“ напада на Америку.Указује и да су оперативци Ал каиде усред Босне, недалеко од Маглаја, спремали терористички напад, који је за последицу имао 11. септембар:

– Шеик Калид Мухамед, који ће се наћи пред Војним судом у Гвантанаму 11. јануара 2021, био је пријављен на адреси сарајевске општине Стари град, (Улица Абдестхана 4), а 29. новембра 1995. године његово пребивалиште регистровано је и у Зеници, у Улици Армије БиХ 13″. Бин Ладен је био заведен као становник у сарајевској општини Центар 1996. године под бројем 10.907, а пријављена адреса становања била му је Малта број један. Пасош му је издао један од кључних исламистичких званичника у БиХ Хусо Живаљ. Бин Ладен и његови највиши официри у Босни су имали сигурну кућу до 2001. Мохамед Ата, први оперативац групе од 19 особа која је напала Њујорк, акцију је планирао у вехабијској заједници у селу Бакотић, осам километара од Маглаја.

Подсећајући да је Бакир Изетбеговић на поменутом сарајевском конгресу говорио и о „неправедним суђењима“ некадашњим командантима Армије БиХ, наш саговорник посебно наводи случај Сакиба Махмуљина.

– Прича о Махмуљину под чијом командом су ратовали исламисти из одреда „Ел муџахедин“, заправо је „завеса“ која треба да сакрије ратну Џаферовићеву прошлост, јер је он током 1994. и 1995. био начелник Службе јавне безбедности у Зеници када су у овом граду муџахедини имали кампове. Он је знао и за све злочине над Србима – каже наш саговорник.

Документујући догађаје из Зенице 1994, Галијашевић наводи да је ДБ БиХ, прво самостално, а потом са Армијом Федерације, „забележила“ злочиначко деловање муџахедина, као и телефонске контакте које је њихов штаб имао са Бин Ладеном и другим Ал каидиним вођама. Показујући нам бројеве телефона Осаме Бин Ладена, Абу Хамзе, Ал Заркавија, терориста који су командовали и одредом „Ел муџахедин“, Галијашевић открива да је већина тих бројева била регистрована у Енглеској, а забележена прислушкивањем управо из Зенице.

– Џаферовић ништа није предузимао када су на територији Зенице муџахедини клали заробљене Србе током 1994. и 1995. – додаје Галијашевић.

Како наводи наш саговорник, када је у питању напад Ал каиде на Њујорк, водили су га пилоти Навас ел Хазми Халид и Алми Хар Тикх са двојним држављанствима – саудијским и босанским, док је терориста, који је као сведок сарадник открио како је изведен напад 11. септембра, такође по папирима „Босанац“.

– Убица Арид Ука, који је осуђен на доживотну затворску казну због убиства два америчка војника на аеродрому у Франкфурту био је, такође, свети ратник у БиХ. Халид Масуд који је пре две године аутомобилом газио испред Вестминстерске палате у Лондону ратовао је у „Ел муџахедину“, док су се осумњичени за терористички напад у метроу у истом граду, крили у највећој џамији у Сарајеву – закључује Галијашевић.

ХОЋЕ ДА УКИНУ „ДЕЈТОН“

ГАЛИЈАШЕВИЋ указује и да се на Конгресу СДА у Сарајеву није догодило ништа ново. Како каже, Шефик Џеферовић и Бакир Изетбеговић само су озваничили програмско начело према коме треба укинути дејтонску БиХ и промовисати шеријатску републику у којој ће муслимани владати над другима.

ХАМЗА НИЈЕ МРТАВ?

НАШ саговорник сумња да је недавно у Пакистану убијен Хамза бин Ладен, Осамин син:

– Верујем да су га само „сломили“ да сарађује.

ЧИЊЕНИЦЕ

* У ЗЛОЧИНИМА муџахедина током 1994. и 1995. до темеља је спаљено 66 српских села, уништено више од 5.000 кућа, 12 цркава и један манастир

* СРУШЕНА су и гробља од којих су нека старија од пет векова, убијено је 465 војника и цивила, протерано више од 22.000 СрбаМУЏАХЕДИН БИО ДИПЛОМАТА

У АМБАСАДИ БиХ у Бечу издат је пасош команданту одреда „Ел муџахедин“ Халиду бин Абдулаху, или Абу Малију који је том приликом променио име у Халид Ћатић. Крвник је тако постао власник босанског пасоша број БХ-46600, а у општински регистар у сарајевској општини Центар уведен је 1996. под бројем 10.908. У јануару 2001, када је Хусеин Живаљ постао амбасадор БиХ при УН, обезбедио је Ћатићу специјални статус, издавши му „жуту пропусницу“, која је резервисана за амбасадора, сталног представника или његовог заменика при УН. Као такозвани аташе у дипломатској мисији БиХ при УН, наступао је под именом Сафет Абид Ћатовић.

– „Жута пропусница“ омогућила је Ћатићу слободан приступ објектима УН – истиче Галијашевић.

(Novosti)

KOMENTARI3 коментара

  1. Borko says:

    Bosnian Airlines...sve ovo što sad kao isplivava znalo se i pre 11/09 kada su ovi talibani navodno počinili teroristički akt. I bez obzira na sve postavlja se pitanje kako su ušli u SAD ko je odobrio vizu,ko je obučio talibane da voze Boinge??? Koja je svrha bila njihovog napada i ko stoji iza svega??? Meni sve to smrdi na Izrael i njihove službe. Odradili su jevreji sve da bi mogli da kontrolišu i banke i naftu i zlato i ratove itd,etc...

  2. milorad2 says:

    ju belaja,koje iznenadjenje:) ta nemojte molim vas:)Biće amerikancima sve teže da regrutuju ovakve pse rata, provaljena im je šema i uskoro će biti i odmazdi za obuku plaćenilkih armija od strane USA i to po USA.Sad će da vide u americi šta je teror i diverzija.Oni naoružavaju i obučavaju plaćeničke armije po svojim bazama a onda ih šalju u napad na legalne, priznate, države članice UN, alo ne verujem da će to još dugo moći, a oni koji bi da glume borce za demokratiju i slobodu,ili otcepljenje od "ugnjetavanja" očekuje oštar odgovor i mogu samo glave da izgube.Neće više biti pregovora sa takvim organizacijama uključujući i šiptarsku mafiju koja je po svim parametrima teroristička organizacija pod kontrolom i patronatom USA.Slali su amerikanci svoje "džihadiste" i na francusku i nemačku kao pretnju i opomenu kad god im nije odgovarao stav tih država, znaju to francuzi i nemci a i drugi.Mi treba da insistiramo da su OVK i SVE ostale filijale TERORISTIČKA organizacija a takvim organizacijama nije dozvoljeno da prave države kaa god pregovaramo sa njima mi njima dajemo legitimitet, zato se treba naoružati i završiti sa njima za stalno inače nema mira ovde ni napretka.

  3. Deda Micko says:

    Napad je pripreman u Marinkovoj bari gdeno se sakupljaju krokodili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u