ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ НЕЗАВИСНОГ АМЕРИЧКОГ ИНСТИТУТА! АМЕРИКА И ЕВРОПА У СТРАХУ! Истина о америчким системима „PATRIOT“ шокирала цео свет!

VELIKO OTKRIĆE NEZAVISNOG AMERIČKOG INSTITUTA! AMERIKA I EVROPA U STRAHU! Istina o američkim sistemima „PATRIOT“ šokirala ceo svet!

31 marta 2018

EKSPERTI iz nezavisnog Midlberijskog instituta za međunarodna istraživanja pozabavili su se funkcionisanjem američkih PVO i protivraketnih sistema Patriot u Saudijskoj Arabiji i zaključili – da od njih faktički nema vajde.

Proučili su sve raketne napade jemenskih husita na Saudijsku Arabiju od novembra 2017-te do danas i utvrdili da je malo koja njihova raketa bila oborena. A saudijski vojni vrh je tvrdio da su bezmalo svi „uspešno odbijeni“.

Analitičari pomenutog instituta, koji su radili pod rukovodstvom Džefrija Luisa, svoja saznanja i zaključke su objavili na stranicama uticajnog Foreign Policy.

Luis i njegove kolege su prvo identifikovali mesta gde su pali delovi i bojeve glave raketa koje su lansirali husiti, a potom utvrdili tačke na kojima su se nalazile rakete-presretači. Tako su utvrdili: da su same rakete husita padale na saudijski glavni grad – Rijad – a da su njihove bojeve glave prolazile kroz sve linije odbrane i padale u blizini ciljeva koji su im bili određeni.

Prilikom raketnih napada husita izvedenih u novembru i decembru 2017-te – jedna bojeva glava je pala nekoliko stotina metara od petog terminala aerodroma „Kralj Halid“, a druga je zamalo uništila autosalon „Honde“.

Luis je posebno skrenuo pažnju na činjenicu da je nedavno raketa Patriot – ispaljena da presretne projektil husita – eksplodirala u stambenoj četvrti Rijada.

Na osnovu svega je izveo zaključak:

„Nema nikakvih dokaza da je Saudijska Arabija tokom trajanja konflikta sa Jemenom presrela makar i jednu jedinu raketu husita. Zbog toga se nameće uznemiravajuće pitanje: postoje li ikakvi razlozi da se smatra da sistemi Patriot uopšte funkcionišu“.

Luis otvoreno iznosi sumnju da su sistemi Patriot ikada uspevali da presretnu i unište neku balističku raketu velikog dometa u realnim borbenim uslovima.

U prilog svom strahovanju, naveo je da se zna za samo jedan slučaj – koji su potvrdili nezavisni eksperti – da je Patriot za vreme rata u Persijskom zalivu oborio irački „Skad“.

Jedan jedini od 47 koliko je iračka armija lansirala!

A Pentagon je tada tvrdio da je bila oborena polovina (23).

U međuvremenu je sisteme Patriot kupila Poljska. Da bi je štitili od ruskih taktičkih raketnih sistema „Iskander“.

A oni su za rakete jemenskih husita – 22. vek!

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. žoŕž says:

  Da zamole Ruse da im pošalju jednu praznu bez bojeve glave da ga provjere.Ili ako neće neka ih malo naljute pa će im poslati pravu.Da se ono merakliski uvjere.

 2. Alex says:

  nemaju amerikanci dovoljno mozga da naprave efikasan PVO sistem da obara rakete....

 3. Mima says:

  Treba još love, daj još par stotina milijardi da se doradi ova raketLa da bi radila...

 4. Branko says:

  Da se u priču unese još više sarkazma treba dodati i to da su te rakete koje ispaljuju Huti, jedan deo njihove vlastite (kućne) izrade, a jedan deo stari sovjetski SCUDovi.

 5. Pikt says:

  što ne javiste Poljacima da se ne troše

 6. PRVA LINIJA says:

  POSTOJI KLIP GDE SE VIDI PATRIOT ISPALJEN KA RAKETI POSLE PAR STOTINA METARA SKRECE KA ZEMLJI I EKSPLODIRA UZ GALAMU ARAPA KOJI SNIMAJU TELEFONIMA LANSIRANJE, PSUJU JADNI, STA CE...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *