ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ – СЛЕДИ ВЕЛИКИ ХАОС: Израелски агент водио „Исламску државу”

VELIKO OTKRIĆE – SLEDI VELIKI HAOS: Izraelski agent vodio „Islamsku državu”

18 septembra 2017

Libijske bezbednosne snage su uhapsile jednog od vođa ID (Islamske države) u severoistočnom libijskom gradu Bengaziju – koji je zapravo agent Mosada.

Uhapšeni Efarim Bendžamin, koji je navodno bio agent izraelskog Mosada, počeo je svoju operaciju nakon što je 2011. svrgnuta libijska vlada a njen predsednik Moamer Gadafi ubijen.

Mosadov agent je navodno imao vodeću poziciju u IDIS-u nakon što se ubacio među Libijce tokom pada Gadafija. Tada je postao ugledni imam najveće džamije u Bengaziju, drugom po veličini gradu u Libiju. Nakon toga dobija ulogu vođe IDIS-a i komanduje kontigentom od 200 terorista.

U Libiji poznat kao Abu Hafs, ovaj Mosadov agent je uhapšen i optužen od strane libijskih vlasti zbog sakupljanja informacija za izraelsku vladu.

Veruje se da je Bendžamin, odnosno Hafs, bio Mosadov Arabista koji imaju ulogu skrivenih izraelskih špijuna sa arapskim karakteristikama i koji pričaju tečno arapski na nekoliko lokalnih dijalekata.

Mosad već dugo koristi Arabiste da infiltrira palestinske proteste i uhapsi demonstrante kao i da ubije Palestince koji se bore protiv vlasti Izreala. Libijski mediji Bendžamina opisuju kao Mosadovog šeika koga su uhapsile lokalne vlasti.

Izraelski Inian Merkazi navodi da su taj incident arapski mediji iskrostili da opravdaju tvrdnjuu (popularnu u arapskom svetu) da je Izrael sakriven iza uspona IDIS-a u regionu i da koristi tu grupu kao strateško sredstvo. Dodatno, činjenica je da IDIS nikada nije pokušala da napadne Izrael.

Veruje se da je IDIS zvanično počeo sa operacijama u Libiji februara 2015. kada je obezglavljeno 21 egišatskih koptskih hrišćana. Bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun podneo je izveštaj dug 15 stranica u kome se potvrđuje veza između Izraela i IDIS-a. Snage UN-a zadužene za razoružanje i posmatranje otkrile su da Izraelske odbrambene snage (IDF) imaju redovan kontakt sa Islamskom državom od maja 2013.

U inicijalnim izveštajima IDF-a tvrdi se da su samo obezbeđivali medicinsku brigu o civilima na izraelsko-sirijskoj granici. Međutim, posmatrači UN-a su potvrdili direktan kontakt između IDIS-a i vojnika IDF-a što je uključivalo ne samo medicinsku zaštitu.

„Tokom perioda izveštavanja Snage UN-a za razoružanje i posmatranje su motrile na naoružane članove opozicije koji su sarađivali sa IDF“, stoji u izveštaju. „Jednom prilikom posmatrači UN-a su posmatrali kako IDF na Alfa strani (unutar Izraela) predaje dve kutije naoružanoj opoziciji na Bravo strani (unutar Sirije)“.

Ove aktivnosti ukazuju na podršku koju Izrael daje Islamskoj državi. Izraelci koriste IDIS kao dodatnu jedinicu koja pomaže u svrgavanju Asadove vlade. Kada je SAD započeo operacije protiv Islamske države, komanda Izraela je odbijala da podrži taj potez i nazvala ga greškom.

Za one koji ne razumeju zašto bi Izrael podržao IDIS, to se tiče geopolitičke strategije. Izraelska vlada smatra Iran i Siriju direktnom pretnjom po jevrejsku državu jer obe imaju značajne vojne sposobnosti i političku moć. Izraelska podrška IDIS-u potvrđuje da oni veruju u staru izreku „neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj“. U ovom slučaju podrška IDIS-u je za Izrael jednaka eliminisanju geopolitičkog rivala Sirije pod Bašarom el Asadom, što bi onda drastično smanjilo uticaj Irana u regionu.

Dolazi se do jednostavne činjenice da je IDIS korisno sredstvo Izraela da sprovedu svoju geopolitičku želju bez direktno uključivanja u konflikt. Tako deluje da nisu ni uključeni u konflikt.

Jednom kada bi sirijska vlada bila svrgnuta i iranski uticaj na izraelskoj granici se smanjio, Izrael bi počeo da obraća pažnju na IDIS budući da im više nisu od koristi.

Dok države poput Izraela i SAD često glasno tvrde kako su protiv terorizma u stvarnosti obe vlade koriste terorističke grupe poput IDIS-a i Al Kaide da potkopaju režime koje žele da svrgnu ili zadobiju uticaj.

KOMENTARI6 komentara

 1. micky says:

  Nisat novo.

 2. Batina says:

  Odma mu tu glupu glavurdu odsjeci.

 3. Sančo Pansa says:

  To je svima bilo jasno od prvog dana - istina je da su dokazi nešto sasvim drugo!!1

 4. goran says:

  Nije novo zas nas koji znamo, ali pravoslavni Srbi obozavaju Jevreje i za njih ce ovo biti sokantno. Kada sam o tome pisao pre vise godina, bio sam popljuvan od pametnih Srba.

 5. Jovan says:

  Nista sokantno. Zapadne prave strukture moci(cia, mi6, mosad,..)su organizatori svih ratova i teroristickih napada i ubistva na Planeti. Secamo se bliske shiptarske pobune u Makedoniji zbog koje je farbanom revolucijom skinut njihov Gruevski jer je medju siptarske teroriste nasao i obelodanio cia i mia organizatore. O vodjenju rata protiv Srba i ubijanje po Srbiji ne vredi trositi reci. Mosad, cija ,mija,... nema bitne razlike oni pokazalo se milion puta da su jedno.

 6. 007 says:

  Da, ovo je strašno i šokantno za sav ostali svet, pogotovo što ortodoksni srbi vole ortodoksne jevreje, ali ovi jevreji od početka hrišćanstva ne vole hrišćane i ne priznaju Hrista za svog Gospoda i Spasitelja. A mi smo za njih i dalje "goji", "pagani", "neznabošci" i svašta nešto. Postoji takođe veoma jaka struja u američkom parlamentu koji zdušno podržava jevreje i sa njima imaju i te kako važne planove. Tu je naravno i gradnja novog hrama u izraelu koji bi bio replika hrama jednog i jedinog pravog Boga, jer smatraju da će tako ubrzati proročke događaje. Zavadi pa vladaj je podmukla američka škola, moguće da su je i oni naučili od ovih starih podmuklih masona. Svaka čast pojedinim izraelcima ali izrael za sada u globalu vodi sila tame, kao i sav ostali svet. Svaka čast nama pojedincima koji uviđamo da možemo da se otrgnemo i spasemo u imenu našeg Spasitelja i priznatog Gospoda koji će zaista doći i vladati i Njegovom carstvu neće biti kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *