ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ! У Италији произведена маска која истовремено штити и од вируса и од канцерогених честица

VELIKO OTKRIĆE! U Italiji proizvedena maska koja istovremeno štiti i od virusa i od kancerogenih čestica

11 maja 2024

ITALIJANSKA kompanija ARES je projektovala jedinstvenu filtrirajuću masku za pola lica koja štiti od bioloških agenasa.

Trenutno je to jedina kompanija na tržištu.Tokom nedavne pandemije koronavirusa, značaj maski kao lične zaštitne opreme bio je široko diskutovan u javnim i političkim debatama. Filtrirajuća maska za pola lica je neophodna kako za individualnu zaštitu (radnike i stanovništvo) tako i za kontrolu prenosa patogena među pojedincima.

Prepoznavajući ključnu ulogu ovih uređaja, italijanska vlada se obavezala, kroz rezoluciju koju je odobrio Senat, da osigura dostupnost naprednih filtrirajućih maski za pola lica u okruženjima sa visokim rizikom, uključujući bolničke odeljenja i jedinice za zarazne bolesti.

Nakon pandemije Covid-19, italijanska kompanija pažljivo je projektovala, dizajnirala, proizvela i plasirala na tržište napredniju masku za pola lica sa većim performansama koja pruža specifičnu zaštitu protiv zaraznih agenasa.

Tako je nastao ARES BBM. To je, inače, lična zaštitna oprema (PPE) kategorije III prema Uredbi (EU) 2016/425 i sertifikovana je za biološke agense.

Ovaj proizvod pruža zaštitu protiv širokog spektra bioloških agenasa, aerosola i suspendovanih čestica u vazduhu, što ga čini neophodnim u okruženjima sa visokim biološkim rizicima.

Posebno je pogodan za situacije u kojima su ljudi izloženi ili potencijalno izloženi zaraznim agensima i rukovanju supstancama i mešavinama klasifikovanim kao opasne, uključujući kancerogene ili mutagene agense kategorija A i 1B.

Ova maska je jedinstvena, budući da je jedini respirator (PPE) u III kategoriji sertifikovan za zaštitu od bioloških agenasa, nadmašujući performanse tradicionalnih maski FFP3 (maske za filtriranje prašine).

Respirator ARES BBM ima i sertifikaciju prema standardu EN149:2009+A1:2009 i sertifikaciju za zaštitu od bioloških agenasa, a takođe je u skladu sa tehničkim standardom EN14683 (medicinske maske, medicinski uređaji).

Svaka proizvedena serija prolazi kroz rigoroznu kontrolu kvaliteta i verifikaciju efikasnosti filtriranja putem nebulizacije virusa (Bakteriofag MS2) i simulacije ljudskog disanja.

Pored visokih performansi, maska ARES BBM je dizajnirana da pruža udobnost i sigurnost.

Njen niži otpor pri disanju smanjuje umor korisnika čak i tokom produžene upotrebe, a odlično prijanjanje na lice osigurava efikasnu zaštitu čak i tokom intenzivnih pokreta.Elastici uravnotežuju pritisak kako bi osigurali maksimalnu udobnost bez kompromisa u pogledu sigurnosti.

Upotreba takvih naprednih maski je ključna danas i u adekvatnoj pripremi za buduće zdravstvene krize.

ARES BBM pokazuje posvećenost proaktivnom adresiranju budućih zdravstvenih izazova, naglašavajući važnost naprednih zaštitnih maski kao dela sveobuhvatne strategije suzbijanja.

U kontekstu moguće nove pandemije, upotreba ARES BBM mogla bi biti odlučujuća u ublažavanju širenja novih zaraznih bolesti, čime se štiti javno zdravlje i obezbeđuje sigurnost radnika na prvim linijama.

Samo preventivnim prihvatanjem novih tehnologija, kao što je ova, možemo se bolje i svestranije suočiti sa današnjim i sutrašnjim zdravstvenim izazovima, učeći iz tragičnih iskustava prošlosti kao upozorenja za budućnost.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  A kad neko pusti goluba, da li se sa maskom oseca?

 2. YHWH govori: says:

  a čekaj, da li štiti konkretno od covsars2 virusoida i.svih njegovih mutanata ?

 3. test01 says:

  Navali narode ... Jos malo pa nestalo. Naravno tu su i bocke da vas "zastite"

 4. Paja says:

  Prevara !!!

 5. michael pan says:

  Dajte mi molim vas te maske da stavim kao zastitu kravama, ovcama i mom psu ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *