ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ АМЕРИКАНАЦА: Ова руска ракета може да уништи Америку!

VELIKO PRIZNANJE AMERIKANACA: Ova ruska raketa može da uništi Ameriku!

10 septembra 2019

Raketa „Bulava“ koja se nalazi u naoružanju ruske nuklearne podmornice klase „Borej“ (RSM-56, prema NATO klasifikaciji) mogla bi da uništi američke gradove, piše Logan Ni, autor članka časopisa „We Are The Mighty“. Kolumnista dodaje da Sjedinjene Države ne mogu sebi da priušte uspeh tog projekta.

Ti projektili sa nuklearnim bojevim glavama imaju domet veći od 8.000 kilometara, navodi autor.„To je dovoljno da raketa, koju bi ispalila podmornica sa južne obale Brazila, pogodi bilo koju metu na istočnoj obali Sjedinjenih Država. A kada pogodi, ima snažno dejstvo. Procene njene snage variraju, ali veruje se da je naoružana od šest do 10 bojevih glava za nezavisne mete. A svaka bojeva glava teži od 100 do 150 kilotona“, navodi Logan Ni.

Prema rečima novinara, svaka od bojevih glava sposobna je da uništi grad, a svaka podmornica nosi između 12 i 16 raketa.

Te rakete su sposobne i da probiju sistem protivraketne odbrane.

„Ovo je recept za apsolutno uništenje. Svaka podmornica klase ’Borej‘ može da uništi do 72 cilja koji pojedinačno zauzimaju površinu jednog grada“, upozorava autor.

Međutim, američki novinar inače da je „Bulava“ precenjena i da u stvarnosti ne funkcioniše onako kako se reklamira.

„Ipak, pošto su rakete uspešno prošle testiranje i mogu da unište čitave regione Sjedinjenih Država, to je poslednja stvar za koju bi milioni Amerikanaca želeli da saznaju kako funkcionišu u praksi“, zaključuje on.

Ruske vlasti su u više navrata saopštavale da novo oružje Rusije nikome ne preti i da je vojna doktrina te zemlje isključivo odbrambena.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    "Nece Rusi na Amere, da im ovi ne zamere" (bivsi Bora Corba)

  2. Miraš says:

    Ovakve i slične "igračkice" obezbedjuju da Rusija ne bude napadnuta vojno. Ali zato Amerikancima preostaju: TERORIZAM i drugi raznovrsni (neoružani) oblici specijalnog rata računajući i ekonomske ratove. U to spadaju i veoma aktivni napori za radikalnu promenu morala i kulturnih normi u odredjenom društvu. Na sve to Rusija ima odgovor. Ali zamislite se samo na aktuelnom primeru Irana: otkad i koliko dugo Ameri vode specijalni !hibridni) rat protiv te zemlje i bar pokušajte da sagledate samo koliku ekonomsku štetu su im dosad napravili. ... Koliko dugo kod nas traju samo napadi na moral i na naše kulturne vrednosti? Čime se mi branimo od toga? Zasad ničim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *