ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ крвника и злочинца – ВЕСЛИЈА КЛАРКА

VELIKO PRIZNANJE krvnika i zločinca – VESLIJA KLARKA

6 marta 2017

Wesley-Clarke 34t

Američke  Oružane snage zaostaju za ruskim i kineskim po tempu modernizacije, ocenio je general  Vesli Klark.

On je trenutno u penzji, ali njegova reč i dalje ima težinu i u Beloj kući i u Pentagonu.

Utoliko je značajnije što je uazao da je Pentagon poslednjih decenija novac trošio uglavnom na ratovanje na Bliskom Istoku. U ovom tonu je ironično naglasio:

„Sjdinjene Države su za svoje vojnike kupovale helikoptere, avione i različite projektile koji ostvljaju rupe u zemlji, a ponekad pogode nekog teroristu“.

Rusija je za to vreme – podvukao je Klark – stvorila novu generaciju oklopne tehnike koja „mora da čini nespokojnim naše oficire i vojnike“.

„Rusija za osnovni borbeni tek sada ima T-14 sa sistemom aktivne zaštite i kapsulom za posadu koja je postala mnogo zaštićenija… U tom tenku su i druge stvari kojih kod nas nema i oklop kakav nemamo. To je tenk kakvav bismo želeli da imamo bar do 2030-te godine.

Klark je dao visoku ocenu i ruskim PVO-sistemima, posebno zenitnom raketnom sistemu S-400 koji uspešno deluje na daljinama do 400 kilometara.

Upozorio je da SAD – tamo gde se nalaze ti raketni sistemi – ne mogu imati dominaciju u vazduhu:

„Te sisteme je – uveren je Klark – nemoguće zaobići“.

General je skrenuo pažnju i na ranjivost meričkih špijunskih i borbenih dronova pred ruskim sistemima za radioelektronsku borbu:

„To jesu tehnički složeni sistemi, ali oni imaju slabe tačke. Situaciju mogu poboljšati samo investicije u vojnu tehniku“.

Kategorije:

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Srbijo NE CEKAJ VISE, uzimaj te S-400, odbrane slobode je skupa, ali je bolje da je platimo bezvrijednim papirima koji se stampaju bez pokrica nego svojim i zivitoma nase djece!! Srbijo NE CEKAJ VISE, ne zaluduj se u svoju moc dobrog uticija na nase istorisjke neprijatelje! Ne cekaj OTADZBINO! Uzimaj to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *