ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ТРАМПА

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ТРАМПА

4 августа 2020

ДОНАЛД Трамп оценио је да је слање америчких трупа у ратове на Блиском Истоку – највећа грешка у историји његове земље.

„Елиминисали смо стопроцентно Исламску државу, њеног вођу Абу Бакра ал-Багдадија и њен калифат. Уклонили смо иранског генерала Касема Сулејманија. Учинио сам много ствари које други председници САД нису радили… Али, никада није требало да идемо на Блиски Исток“.Поновио је да су ратови на Блиском Истоку и мешање у његове послове „највећа грешка у историји САД“.

Раније је бивши саветник америчког лидера Џон Болтон открио у својим „мемоарима из Беле куће“ да је Трамп уверен да су САД поражене у Авганистану и на Блиском Истоку.

Познати американолог Борис Межуев уверен је да Трамп на овај начин жели да покаже бирачима колико се радикално разликује од својих претходника Клинтона, Буша млађег и Обаме.

„Ово је Трампу – сматра Межуев – додатно важно је сва тројица подржавају председничку кандидатуру његовог ривала Џоа Бајдена. Буш млађи подржава демократу Бајдена јер је Трамп прешао пут клану Буш. Не само тиме што је из политичког седла избацио Џеба Буша који је имао амбицију да постане председник САД. Зато клан Буш жели да свргне Трамп“.

Председник САД је, иначе, управо потписао уредбу којом се од федералних агенција тражи да докажу да не запошљавају људе из иностранства уместо Американаца квалификованих за те послове.

Бела кућа је објаснила да се том уредбом спречавају државне агенције да Американце замењују јефтином радном снагом из иностранства.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u