ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ТРАМПА

VELIKO PRIZNANJE TRAMPA

4 avgusta 2020

DONALD Tramp ocenio je da je slanje američkih trupa u ratove na Bliskom Istoku – najveća greška u istoriji njegove zemlje.

„Eliminisali smo stoprocentno Islamsku državu, njenog vođu Abu Bakra al-Bagdadija i njen kalifat. Uklonili smo iranskog generala Kasema Sulejmanija. Učinio sam mnogo stvari koje drugi predsednici SAD nisu radili… Ali, nikada nije trebalo da idemo na Bliski Istok“.Ponovio je da su ratovi na Bliskom Istoku i mešanje u njegove poslove „najveća greška u istoriji SAD“.

Ranije je bivši savetnik američkog lidera Džon Bolton otkrio u svojim „memoarima iz Bele kuće“ da je Tramp uveren da su SAD poražene u Avganistanu i na Bliskom Istoku.

Poznati amerikanolog Boris Mežuev uveren je da Tramp na ovaj način želi da pokaže biračima koliko se radikalno razlikuje od svojih prethodnika Klintona, Buša mlađeg i Obame.

„Ovo je Trampu – smatra Mežuev – dodatno važno je sva trojica podržavaju predsedničku kandidaturu njegovog rivala Džoa Bajdena. Buš mlađi podržava demokratu Bajdena jer je Tramp prešao put klanu Buš. Ne samo time što je iz političkog sedla izbacio Džeba Buša koji je imao ambiciju da postane predsednik SAD. Zato klan Buš želi da svrgne Tramp“.

Predsednik SAD je, inače, upravo potpisao uredbu kojom se od federalnih agencija traži da dokažu da ne zapošljavaju ljude iz inostranstva umesto Amerikanaca kvalifikovanih za te poslove.

Bela kuća je objasnila da se tom uredbom sprečavaju državne agencije da Amerikance zamenjuju jeftinom radnom snagom iz inostranstva.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *