ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ И УКРАЈИНАЦА!

VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA!

18 septembra 2023

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski priznao je da su Oružane snage zemlje u teškoj situaciji i da je tempo kontraofanzive koju je pokrenuo Kijev – beznačajan.

„Situacija je teška. Biću potpuno iskren sa vama, kontraofanziva ne ide baš brzo“, rekao je on u intervjuu za Si-Bi-Esu.Prema njegovim rečima, sukob na prvoj liniji prerastao je u artiljerijski duel. Dnevno, prema rečima Zelenskog, svaka strana ispali po 40.000 projektila.

I načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov se požalio u intervjuu Ekonomistu da imaju velike probleme.

„Znamo da nećemo završiti rat pobedničkom paradom u Moskvi“, rekao je on.

Budanov je takođe istakao da Ukrajina sada zavisi od „spoljnih igrača“, dok Ruska Federacija „zavisi od sebe“.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna pokrenule aktivna dejstva u južnodonjeckom, artjomovskom i prvenstveno Zaporoškom pravcu. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je 12. septembra da su Oružane snage Ukrajine za to vreme izgubile 71.500 vojnika, 543 tenka i skoro 18.000 oklopnih vozila različitih klasa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. jula saopštio da protivnik nema rezultata u borbama i da su zapadni pokrovitelji očigledno razočarani tokom operacije.

ZELENSKI UPOREDIO PUTINA I HITLERA

Ukrajinki predsednik Volodimir Zelenski izjavio u emisji „60 minuta“ da će treći svetski rat postati realnost ako SAD ne nastave da pomažu njegovoj zemlji.

On je u u istoj emisji uporedio predsednika Rusije Vladimira Putina sa Adolfom Hitlerom.

„Ceo svet mora da odluči, hoćemo li zaustaviti Putina ili hoćemo da počne treći svetski rat. Mi Putina ne možemo promeniti“, rekao je ukrajinski predsednik u američkoj emisiji, čije delove je preneo Dejli mejl.

„Izabrali su ga, reizabrali i dobili su novog Hitlera. Ne možemo se vratiti u prošlost, ali možemo sve zaustaviti sada“, istakao je Zelenski, koji bi trebalo ove sedmice da stigne u SAD, na zasedanje Generalne skupštine UN.„Mi branimo vrednosti celog sveta, a najveću cenu plaća ukrajinski narod. Mi se bukvalno borimo za slobodu i mi umiremo. Mi nismo nikakva fikcija, nismo knjiga. Mi se za prave borimo protiv nuklearne sile koja preti da uništi svet“, rekao je Zelenski za CBS Njuz.

„Ako Ukrajina padne šta će biti za 10 godina? Samo razmislite o tome. A ako Rusija dođe do Poljske, šta je sledeće? Treći svetski rat“, upitao je potom on.

S druge strane, Zelenski je priznao da je ukrajinska vojska u teškoj situaciji i da je tempo kontraofanzive spor.

„Situacija je teška. Biću potpuno iskren sa vama, kontraofanziva ne ide baš brzo“, rekao je on, dodajući da je sukom na prvoj liniji fronta prerastao u artiljerijski duel.

Dnevno, prema rečima Zelenskog, svaka strana ispali po 40.000 projektila.

KOMENTARI5 komentara

 1. Spejs kingdom says:

  Možete se i predati pa neće biti 3.sv.rata. Ali teritorije I.Evrope su ruske i srpske i to ćete sve da VRATITE, dragi naši imperijalisticki "antifasisti" iz 4.EU/US NAZO rajha.

 2. Pingback: VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA! – Sedma Sila

 3. Milutin says:

  Zelenski ne može da kaže "Mi, Ukrajinci ginemo...". Može samo da kaže "Ja, Jevrejin, šaljem pravoslavni ukrajinski narod da gine u ratu sa Rusijom a za interese Zapada". Može on da koristi reči kako ih koristi ali ceo svet, uključujući Zapad, čita te reči onako kako treba da se čitaju. A građani Zapada ne mogu više da koriste opravdanje koje su koristili Nemci posle II svetskog rata: "Mi nismo znali, oni su nas lagali." To više ne prolazi.

 4. EkRostand says:

  Čuj Zelembaća,"ako Rusija dođe do Poljske",smrade retardirani Rusija već graniči s Poljskom,pogledaj na karti Kalinjingradsku oblast.

 5. Miki says:

  Ovaj bolesnik glumata rastuženog DŽoa,a u stvari iza sebe je napravio svoju imperiju od ispeglanih dolara koje dobija Ukrajina za nastavak uništenja u ratu. Glumac je glumac je glumac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *