ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ И УКРАЈИНАЦА!

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ И УКРАЈИНАЦА!

18 септембра 2023

Украјински председник Владимир Зеленски признао је да су Оружане снаге земље у тешкој ситуацији и да је темпо контраофанзиве коју је покренуо Кијев – безначајан.

„Ситуација је тешка. Бићу потпуно искрен са вама, контраофанзива не иде баш брзо“, рекао је он у интервјуу за Си-Би-Есу.Према његовим речима, сукоб на првој линији прерастао је у артиљеријски дуел. Дневно, према речима Зеленског, свака страна испали по 40.000 пројектила.

И начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов се пожалио у интервјуу Економисту да имају велике проблеме.

„Знамо да нећемо завршити рат победничком парадом у Москви“, рекао је он.

Буданов је такође истакао да Украјина сада зависи од „спољних играча“, док Руска Федерација „зависи од себе“.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна покренуле активна дејства у јужнодоњецком, артјомовском и првенствено Запорошком правцу. Председник Русије Владимир Путин рекао је 12. септембра да су Оружане снаге Украјине за то време изгубиле 71.500 војника, 543 тенка и скоро 18.000 оклопних возила различитих класа.

Председник Русије Владимир Путин је 21. јула саопштио да противник нема резултата у борбама и да су западни покровитељи очигледно разочарани током операције.

ЗЕЛЕНСКИ УПОРЕДИО ПУТИНА И ХИТЛЕРА

Украјинки председник Володимир Зеленски изјавио у емисји „60 минута“ да ће трећи светски рат постати реалност ако САД не наставе да помажу његовој земљи.

Он је у у истој емисји упоредио председника Русије Владимира Путина са Адолфом Хитлером.

„Цео свет мора да одлучи, хоћемо ли зауставити Путина или хоћемо да почне трећи светски рат. Ми Путина не можемо променити“, рекао је украјински председник у америчкој емисији, чије делове је пренео Дејли мејл.

„Изабрали су га, реизабрали и добили су новог Хитлера. Не можемо се вратити у прошлост, али можемо све зауставити сада“, истакао је Зеленски, који би требало ове седмице да стигне у САД, на заседање Генералне скупштине УН.„Ми бранимо вредности целог света, а највећу цену плаћа украјински народ. Ми се буквално боримо за слободу и ми умиремо. Ми нисмо никаква фикција, нисмо књига. Ми се за праве боримо против нуклеарне силе која прети да уништи свет“, рекао је Зеленски за ЦБС Њуз.

„Ако Украјина падне шта ће бити за 10 година? Само размислите о томе. А ако Русија дође до Пољске, шта је следеће? Трећи светски рат“, упитао је потом он.

С друге стране, Зеленски је признао да је украјинска војска у тешкој ситуацији и да је темпо контраофанзиве спор.

„Ситуација је тешка. Бићу потпуно искрен са вама, контраофанзива не иде баш брзо“, рекао је он, додајући да је суком на првој линији фронта прерастао у артиљеријски дуел.

Дневно, према речима Зеленског, свака страна испали по 40.000 пројектила.

KOMENTARI5 коментара

 1. Spejs kingdom says:

  Možete se i predati pa neće biti 3.sv.rata. Ali teritorije I.Evrope su ruske i srpske i to ćete sve da VRATITE, dragi naši imperijalisticki "antifasisti" iz 4.EU/US NAZO rajha.

 2. Pingback: VELIKO PRIZNANJE ZELENSKOG I UKRAJINACA! – Sedma Sila

 3. Milutin says:

  Zelenski ne može da kaže "Mi, Ukrajinci ginemo...". Može samo da kaže "Ja, Jevrejin, šaljem pravoslavni ukrajinski narod da gine u ratu sa Rusijom a za interese Zapada". Može on da koristi reči kako ih koristi ali ceo svet, uključujući Zapad, čita te reči onako kako treba da se čitaju. A građani Zapada ne mogu više da koriste opravdanje koje su koristili Nemci posle II svetskog rata: "Mi nismo znali, oni su nas lagali." To više ne prolazi.

 4. EkRostand says:

  Čuj Zelembaća,"ako Rusija dođe do Poljske",smrade retardirani Rusija već graniči s Poljskom,pogledaj na karti Kalinjingradsku oblast.

 5. Miki says:

  Ovaj bolesnik glumata rastuženog DŽoa,a u stvari iza sebe je napravio svoju imperiju od ispeglanih dolara koje dobija Ukrajina za nastavak uništenja u ratu. Glumac je glumac je glumac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u