VELIKO SPREMANJE – Srpski radikali užurbano spremaju stranku za dolazak Šešelja

VELIKO SPREMANJE – Srpski radikali užurbano spremaju stranku za dolazak Šešelja

9 novembra 2014

krasic srs345Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj razdužio je svu opremu u Haškom tribunalu i čeka let za Beograd. Očekujemo ga danas u srpskoj prestonici a da li će doći onim letom u devet i četrdeset ujutro ili drugim u 21.20 časova, videćemo, potvrdio je za Press izvor iz Srpske radikalne stranke.

A za vojvodu sve je spremno. Sve blista! Centrala radikala, otkako je javljeno da se Šešelj pušta iz Haga, vrvi od funkcionera i simpatizera koji sa osmehom glancaju prostorije stranke.

Posle odluke tribunala da Šešelju dozvole povratak u Srbiju radikali se nisu razdvajali. Tu noć su slavili, a sutradan ujutro krenuli su sa provetravanjem stranke. Potpredsednica radikala Vjerica Radeta koju su nenajavljeni reporteri naših novina prvu sreli kaže da su svi zasukali rukave. Otkrila je da su se krpa dohvatili i najviši funkcioneri poput Zorana Krasića, da Šešeljev kabinet nije taknut 12 godina… I dok radikali uzbuđeno pripremaju doček, Šešeljevi sinovi Vladimir i Nikola, koje smo zatekli u stranci priznaju da su još u šoku i da ih brine ozbiljnost zdravstvenog stanja.

Zasukali rukave

– Evo vidite i Zoran Krasić se latio posla. Uzeo usisivač u ruke – kaže Vjerica Radeta.

Šešeljev pravni savetnik pokušava da pobegne od foto-aparata:

– Nemojte da me snimate! Pa neću moći da se izvučem, moraću i kod kuće da usisavam.

Dobacujući kolegama da su morali redovnije da čiste, Vjerica Radeta u hodu priča da su od četvrtka kada je objavljeno da će Hag bez uslova posle 12 godina provedenih u pritvoru pustiti Šešelja, počeli sa čišćenjem.

– Ne mogu da vam opišem osećaj, presrećni smo – priča nam ona.
Kaže radikali su u četvrtak slavili do kasno u noć i prvi put nisu poslušali lidera, koji nije želeo da se diže euforija i sada iščekuju njegov povratak.

– Čim zazvoni telefon mislimo da on zove da nam kaže da kreće u Srbiju – kaže Vjerica Radeta.

Vera u ozdravljenje

Na putu do Šešeljeve kancelarije ona priča o liderovom zdravlju i ponavlja da je Voja jak, da će ozdraviti i da će se cela priča dobro završiti.

– Evo, ovo je njegova kancelarija. Tu je vreme stalo. Ništa nismo dirali od kada je on otišao i sve ga čeka kako je i ostavio. U ovoj fotelji se odmarao, valjda će se od ponedeljka ponovo tu odmarati – priča Šešeljeva sekretarica. Jedinu promenu u njegovom kabinetu trpi biblioteka koja je dopunjena knjigama koje je Vojislav Šešelj izdao u toku boravka u Hagu.

U centrali su i Šešeljevi sinovi, najmlađi Vladimir i najstariji Nikola. Oni deluju kao da još nisu svesni činjenice da će uskoro videti oca.

– Veoma smo srećni zbog vesti, ali ja dok ga ne vidim neću verovati, previše smo se ovakvih priča naslušali – kaže Vladimir, koji je imao pet godina kada je Vojislav Šešelj otišao u Hag.

Nikolu ipak najviše brine ozbiljnost zdravstvenog stanja, ali i motivi puštanja Šešelja na slobodu.

– Plašim se koliko je njegova bolest uznapredovala čim je sudija Antoneti odlučio da ga pusti bez ijednog potpisa – kaže Nikola Šešelj.

Potpredsednica SRS-a kaže da jedva čeka da se Šešelj vrati i da mu otvori Tviter nalog.

– Biće to veoma interesantni „tvitovi“ – tvrdi Vjerica Radeta, koja je i sama veoma popularna na ovoj duštvenoj mreži.

Čekaju na aerodromu

Iako se vreme i način transfera lidera radikala Vojislava Šešelja još drže u tajnosti u tribunalu, na aerodromu „Nikola Tesla“ od prekjuče srpskog vojvodu čekaju brojne novinarske ekipe i njegovi simpatizeri.

Njegove pristalice nadale su se da će on stići još u petak, pa i juče, ali to se nije desilo do zaključenja ovog broja Pressa.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *