VELIKU ALBANIJU GRADE DECENIJAMA: Svet ćuti na sve veću pretnju na Balkanu

VELIKU ALBANIJU GRADE DECENIJAMA: Svet ćuti na sve veću pretnju na Balkanu

15 oktobra 2014

sp-velika albanija_620x0Rađa se „velika Albanija“! Makedonija je već mrtva, na redu je Srbija! Nezaustavljivo je ujedinjavanje Albanaca i spajanje sa Albanijom u teritoriju koja treba da bude očišćena i oslobođenja svake religijske ili nacionalne raznolikosti!

Ovakve poruke o stvaranju velike albanske države koja treba da obuhvati Albaniju, kao i delove Srbije, Makedonije, Grčke i Crne Gore, decenijama se čuju od albanskih lidera.

Putem crveno-crne zastave, koja je u utorak uveče letela ka stadionu Partizana, dok su naši i albanski fudbaleri igrali utakmicu, poslata je i u Beograd. Vijorila se sa likovima Ismail Đemalija, premijera nezavisne Albanije od 1912. do 1914, i Ise Boljetinija koji se u balkanskim ratovima borio protiv Srbije. Istim licima koja su bili uzori terorističkoj Oslobodilačkoj vojski Kosova.

O stvaranju „velike Albanije“ govori se otvoreno u Tirani, Skoplju, na Kosovu i Metohiji. U prestonici Albanije postoji „Lista za prirodnu Albaniju“ koji predvodi istoričar Kočo Danaj i koja se otvoreno zalaže za ujedinjavanje Albanaca. Između ostalog, pozivaju se i na Deklaraciju o nezavisnosti iz 1912. godine prema kojoj Albaniji pripadaju delovi od Preševa do Preveza i od Drača do Skoplja, iako je ovaj dokument proglašen nevažećim na Londonskoj konferenciji.

Na proslavi stogodišnjice albanske zastave, pre dve godine u Skoplju, održana je velika proslava na kojoj su govorili premijer samoproglašene države Kosovo Hašim Tači i tadašnji predsednik Vlade Albanije Salji Beriša. U prestonici Makedonije klicalo se „velikoj Albaniji“. Isto je bilo i kada su Albanci protestovali zbog hapšenja njihovih sunarodnika koji su ubili makedonske mladiće.

O svemu ovome svet uglavnom ćuti. Nema oštrih protesta iz Brisela. Ni iz Vašingtona. U SAD postoji i lobi koji promoviše „veliku Albaniju“ koji je formirao bivši američki kongresmen Džozef Diogardi, poreklom Albanac. Samo ponekad oglase se naši, makedonski, grčki i ruski zvaničnici rečenicama da su u pitanju „neprimerene poruke, opasne po oblast jugoistočne Evrope“.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pingback: GRUZIJA UPOZORILA RUSIJU: Ne dirajte Abhaziju | Glamour,fashion,food,sex,girls,boys etc…

  2. Pingback: Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za incident na utakmici Srbija | Glamour,fashion,food,sex,girls,boys etc…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *