Velja Ilić: Dinkićev resor treba podeliti

Velja Ilić: Dinkićev resor treba podeliti

22 jula 2013

velja-ilic-498Ministar građavinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio da privreda i ekonomija moraju da budu potpuno odvojene od sektora finansija, prenosi B92.

„Mnogi smatraju da treba razdvojiti finansije od privrede kako bi mogli da konkurišu samo zdravi projekti, profitabilni, koji zapošljavaju, koji nisu politički“, rekao je Ilić za televiziju „Pink“ upitan da li će posle rekonstrukcije sa njim u vladi sediti i ministri iz Ujedinjenih regiona Sbije.

Ilić je kazao da opstanak ministara iz URS-a „samo od njih zavisi“ i dodao da „dosta toga treba da se menja u ekonomiji“.

Ilić je potvrdio informacije da je zatražio od inspekcije da ispita tendere koji se raspisuju u sektoru urbanizma.

On je rekao da u Srbiji postoje kompanije koje namerno obaraju tendere, zbog čega mnogi radovi stoje u mestu, iako je za njih obezbeđen novac.

„Ne možemo da zakrpimo rupe, popravimo puteve,… Postoji jedna firma iz unutrašnjosti koja se pojavi na svim tenderima. Onda ucenuje građevinare, obara im tendere za sitnicu, a traže nagodbu da im se da deo posla ili para. Želim da se takve firme sklone“, rekao je Ilić.

O obećanjima da će građevinsku industriju podići na noge, Ilić je kazao da se u svim većim gradovima u Srbiji počeli radovi na izgradnji jeftinih stanova, čija je cena kvadrat oko 440 evra.

On je rekao da su stanovi u naselju „Stepa Stepanović“ pri kraju, a da će u Čačku biti gotovi na jesen.

Govoreći o koridoru 11, on je rekao da je zadovoljan tokom radova i da su završeni deo puta kod Ljiga ka Čačku. Te radove, Ilić je nazvao „najvećim gradilištem u Jugoistočnoj Evropi“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *