Вељи се осипа странка

Вељи се осипа странка

31 јануара 2017

Velja Ilic 5465

ТАЛАС одлазака из Нове Србије, након што се лидер Велимир Илић обрушио на напредњаке, не престаје. Челници одбора у Пожаревцу прешли су у СНС, а сви функционери и одборници у Тополи враћају књижице и облаче дрес новог „Покрета за бољу Србију“, који је основао избачени потпредседник НС Драган Јовановић.

До сада су се „одметнули“ одбори у Мионици и Младеновцу, а побуну против политике лидера, како сазнајемо, најављује још десетак филијала из Шумадије.

Председник ГО НС у Пожаревцу Дејан Крстић, потпредседник Драгиша Обрадовић и одборница Сунчица Челебић оградили су се, како кажу, од политике коју Илић води, јер не желе да буду у истом јату са онима који су уназадили Србију. Они су позвали и остале чланове да им се прикључе, а у осуди Илићевих потеза јуче су им се придружили чланови Председништва НС у Костолцу.

Јовановић, за „Новости“, каже да су у његов „Покрет за бољу Србију“ добродошли сви који се не слажу са заокретом у политици који је направио Илић.

Блиски Илићев сарадник и посланик у парламенту Мирослав Маркићевић узвраћа да се у НС не плаше најављених одлазака:

– Колико год људи да оде, сигурно ће нас бити више него кад смо оснивали странку.

Клима се савез у Лучанима

ИАКО врх напредњака није издао директиву да се раскидају коалиције на локалу са НС, напредњаци у Лучанима позвали су функционере Илићеве странке да се ограде од „испада и напада на Вучића, СНС и Владу“. У зависности од тога, СНС у овом месту ће одлучити да ли ће наставити или раскинути сарадњу са НС.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u