Вељи се осипа странка

Velji se osipa stranka

31 januara 2017

Velja Ilic 5465

TALAS odlazaka iz Nove Srbije, nakon što se lider Velimir Ilić obrušio na naprednjake, ne prestaje. Čelnici odbora u Požarevcu prešli su u SNS, a svi funkcioneri i odbornici u Topoli vraćaju knjižice i oblače dres novog „Pokreta za bolju Srbiju“, koji je osnovao izbačeni potpredsednik NS Dragan Jovanović.

Do sada su se „odmetnuli“ odbori u Mionici i Mladenovcu, a pobunu protiv politike lidera, kako saznajemo, najavljuje još desetak filijala iz Šumadije.

Predsednik GO NS u Požarevcu Dejan Krstić, potpredsednik Dragiša Obradović i odbornica Sunčica Čelebić ogradili su se, kako kažu, od politike koju Ilić vodi, jer ne žele da budu u istom jatu sa onima koji su unazadili Srbiju. Oni su pozvali i ostale članove da im se priključe, a u osudi Ilićevih poteza juče su im se pridružili članovi Predsedništva NS u Kostolcu.

Jovanović, za „Novosti“, kaže da su u njegov „Pokret za bolju Srbiju“ dobrodošli svi koji se ne slažu sa zaokretom u politici koji je napravio Ilić.

Bliski Ilićev saradnik i poslanik u parlamentu Miroslav Markićević uzvraća da se u NS ne plaše najavljenih odlazaka:

– Koliko god ljudi da ode, sigurno će nas biti više nego kad smo osnivali stranku.

Klima se savez u Lučanima

IAKO vrh naprednjaka nije izdao direktivu da se raskidaju koalicije na lokalu sa NS, naprednjaci u Lučanima pozvali su funkcionere Ilićeve stranke da se ograde od „ispada i napada na Vučića, SNS i Vladu“. U zavisnosti od toga, SNS u ovom mestu će odlučiti da li će nastaviti ili raskinuti saradnju sa NS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *