ВЕНЕЦУЕЛА НАПАДНУТА! Виђен амерички авион за електричне системе шпијунаже а после тога тотално замрачење! Мадуро се обраћа нацији! (ВИДЕО)

VENECUELA NAPADNUTA! Viđen američki avion za električne sisteme špijunaže a posle toga totalno zamračenje! Maduro se obraća naciji! (VIDEO)

24 jula 2019

Veći deo države Venecuele pretrpeo je zamračenje nakon navodnog „elektromagnetskog napada“ na elektroenergetsku mrežu zemlje. To su najavili i predsednik Venecuele Nikolas Maduro i ministar informisanja Jorge Rodriguez.

“Suočeni sa novim kriminalnim napadom na mir i tišinu domovine, Bolivarska vlada i Nacionalne bolivarske oružane snage raspoređene su da zadovolje potrebe ljudi. Sinovi i kćeri Bolivara će još jednom pokazati našu nepokolebljivu volju.” – izjavio je Nikolas Maduro.Bolivarska vlada Venecuele informiše sve ljude da je danas, u 4 i 45 popodne, predstavljen nacionalni događaj prekida snabdevanja električnom energijom. Prve indikacije dobijene iz istrage u Lover Caroniju ukazuju na postojanje elektromagnetnog napada koji je nastojao da utiče na hidroenergetski sistem u Gvajani, glavnog pružatelja ove usluge u zemlji.

Srećom, i nakon fokusirane agresije tokom marta i aprila ove godine, bolivarska vlada je implementirala protokole o zaštiti i bezbednosti koji nam omogućavaju da se uverimo da smo već u procesu ponovnog povezivanja kako bismo obnovili servis električne energije u najkraćem mogućem roku. U isto vreme, putem Generalštaba za električnu energiju, aktivirali smo izvršnog direktora i odgovarajuća ministarstva, mehanizme za zadovoljenje nepredviđenih okolnosti u snabdevanju pitkom vodom, pružanje usluga prevoza i praćenje i pristup svakoj situaciji u našim zdravstvenim centrima.

“Takođe obaveštavamo da smo naredili raspoređivanje nadležnih bezbednosnih agencija kako bi se garantovao mir i spokoj čitave populacije. Oni koji su napali plemenite ljude Venecuele na svaki mogući način i na sistematičan način, još jednom će znati o temperamentu i hrabrosti da smo se, usred teškoća, pokazali kao kćeri i sinovi našeg Oslobodioca Simona Bolivara. Mi ćemo pobediti.” – jasan je predsednik Venecuele.

Korisnici društvenih medija navode da su pogođene osnovne usluge. Ovo uključuje i metro Karakas, koji mora da ugasi niz linija. Novi zamračenje dolazi samo nekoliko meseci nakon što je napad na električnu mrežu zemlje ostavio većinu nacije bez struje nekoliko dana. Zdravstveni zvaničnici su obavestili da su bolnice i domovi zdravlja optimalno pokrenuli sigurnosne protokole, kako bi se osiguralo da pacijenti nisu pogođeni. Najveća bolnica u Karakasu, Domingo Luciani, radi normalno jer radi sa nezavisnom elektranom koja može trajati više od 20 sati. Dok su druge ključne oblasti u zemlji, kao što su transport, sigurnost i sanitacija, takođe aktivirale planove za vanredne situacije.

„Uz koordinisani napor Integralnog saobraćajnog sistema, Metrobus, Nacionalna policija, ministarstva i privatni subjekti da sprovedu akcioni plan kako bi se osiguralo da niko ne ostane nasučen i može bezbedno da stigne do kuće,“ izjavio je ministar za transport, Hipolito Abreu.Privremeni predsednik Huan Guaido, koga je proglasio SAD, rekao je da je zamračenje rezultat korupcije i lošeg upravljanja „režima“.

“5 sati totalnog zamračenja u Venecueli zbog korupcije i nesposobnosti režima. Upozorili smo na latentnu humanitarnu katastrofu ako režim nastavi da izdvaja energiju bez mogućnosti da ponudi hitno rešenje “ Trenutno se čini da je venecuelanska kriza u nekoj vrsti začaranog kruga, u kojem se ponavlja ista retorika i postupci opozicije, što onemogućava postizanje dogovora, bez obzira koliko puta se vlada i opozicija sastaju.” – glasila je njegova izjava.

Zanimljivo je da su i vazduhoplovni venecuelanski vazdušni prostor 22. jula prekršeni od strane američkih aviona. Tokom konferencije za štampu, potpredsednik Venecuele objasnio je da je u 09:52 časova (po lokalnom vremenu) došlo do novog kršenja američkog modela aviona EP-3E ARIES 2, specijalističkog aviona koji se koristi u obaveštajnim, ratnim i elektronskim sistemima špijunaže, u vazdušnom prostoru južnoameričke nacije. Rodriguez je objasnio da je došlo do povrede kada avion nije saopštio svoj plan leta kada se upustio u venecuelanski vazdušni prostor, tako da je avijacija bolivarskih nacionalnih oružanih snaga (FANB) presrela i kasnije pustila avion. „Leteći iznad područja letačke informacije (FIR) Maikuetia, ovo pored špijuniranja stvara opasnost u vazdušnom prostoru Venecuele“, rekao je on.Rodriguez je takođe napomenuo da su se od januara ove godine (2019. godine) kršenja i upadi u venecuelanski vazdušni prostor povećali za 167 posto, pored toga što su otkrili najmanje 78 prilika za kršenje Maikuetia FIR-a. „Ovi američki avioni koji su nezakonito ušli u venecuelanski vazdušni prostor, imaju sposobnost da nose rakete, kao i visoku tehnologiju i opsežne elektronske mogućnosti“, rekao je potpredsednik venecuelanskog sektora. U odgovoru, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da „venecuelanski režim“ nema pravo da preduzme provokativne akcije protiv aviona američke mornarice koji učestvuje u rutinskoj misiji.

Istog dana kada je obaveštajni avion prekršio venecuelanski vazdušni prostor, navodni elektromagnetski napad dogodio se na električnoj mreži. Madurova vlada nije tvrdila da je to bio razlog, jer verovatno nema nikakvih dokaza. Dakle, svaki takav scenario pada u domen spekulacije.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. A akoM says:

  Još jedno dobro USA oružje!U cijeloj napadnutoj državi nema struje!?!Dobar štos!Pa sad ti ispali rakete,pokreni vojsku,i neka sve ispravno radi?!?Skupa s tvornicama itd.

  • Zoran says:

   Kad kupis americku opremu , to su poslefice

   • Zoran says:

    posledice

 2. Kulak says:

  Ameri razvijaju sve sofisticiranije oružje.Gadni su.

 3. persida says:

  Znaci da je ruski ruswki S300 neupotrebljiv.

  • Ivke says:

   O Boze moj Persido idi kuvaj slatko od ludaja, pa tristotka ne radi na elektricnoj mrezi

  • test01 says:

   Glup komentar - svi vojni sistemi imaju svoj sopstveni izvor napajanja (agregatore i generaratore). Ti uredjaju su mobilni i lako se premestaju sa jedne na drugu poziciju. I Rusi imaju svoju opremu za elektronsko ometanje i to su dokazali onesposobljavanjem americkog broda i uvezbavanjem napada avionom na taj isti brod. Pametnome dosta a glupih i zlonamernih komentara je uvek bilo i bice...

  • Milan says:

   Znači da je tvoja glava za hitno posmatranje u Lazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *