ВЕНЕЦУЕЛА НАПАДНУТА! Виђен амерички авион за електричне системе шпијунаже а после тога тотално замрачење! Мадуро се обраћа нацији! (ВИДЕО)

ВЕНЕЦУЕЛА НАПАДНУТА! Виђен амерички авион за електричне системе шпијунаже а после тога тотално замрачење! Мадуро се обраћа нацији! (ВИДЕО)

24 јула 2019

Већи део државе Венецуеле претрпео је замрачење након наводног „електромагнетског напада“ на електроенергетску мрежу земље. То су најавили и председник Венецуеле Николас Мадуро и министар информисања Јорге Родригуез.

“Суочени са новим криминалним нападом на мир и тишину домовине, Боливарска влада и Националне боливарске оружане снаге распоређене су да задовоље потребе људи. Синови и кћери Боливара ће још једном показати нашу непоколебљиву вољу.” – изјавио је Николас Мадуро.Боливарска влада Венецуеле информише све људе да је данас, у 4 и 45 поподне, представљен национални догађај прекида снабдевања електричном енергијом. Прве индикације добијене из истраге у Ловер Царонију указују на постојање електромагнетног напада који је настојао да утиче на хидроенергетски систем у Гваjани, главног пружатеља ове услуге у земљи.

Срећом, и након фокусиране агресије током марта и априла ове године, боливарска влада је имплементирала протоколе о заштити и безбедности који нам омогућавају да се уверимо да смо већ у процесу поновног повезивања како бисмо обновили сервис електричне енергије у најкраћем могућем року. У исто време, путем Генералштаба за електричну енергију, активирали смо извршног директора и одговарајућа министарства, механизме за задовољење непредвиђених околности у снабдевању питком водом, пружање услуга превоза и праћење и приступ свакој ситуацији у нашим здравственим центрима.

“Такође обавештавамо да смо наредили распоређивање надлежних безбедносних агенција како би се гарантовао мир и спокој читаве популације. Они који су напали племените људе Венецуеле на сваки могући начин и на систематичан начин, још једном ће знати о темпераменту и храбрости да смо се, усред тешкоћа, показали као кћери и синови нашег Ослободиоца Симона Боливара. Ми ћемо победити.” – јасан је председник Венецуеле.

Корисници друштвених медија наводе да су погођене основне услуге. Ово укључује и метро Каракас, који мора да угаси низ линија. Нови замрачење долази само неколико месеци након што је напад на електричну мрежу земље оставио већину нације без струје неколико дана. Здравствени званичници су обавестили да су болнице и домови здравља оптимално покренули сигурносне протоколе, како би се осигурало да пацијенти нису погођени. Највећа болница у Каракасу, Доминго Луциани, ради нормално јер ради са независном електраном која може трајати више од 20 сати. Док су друге кључне области у земљи, као што су транспорт, сигурност и санитација, такође активирале планове за ванредне ситуације.

„Уз координисани напор Интегралног саобраћајног система, Метробус, Национална полиција, министарства и приватни субјекти да спроведу акциони план како би се осигурало да нико не остане насучен и може безбедно да стигне до куће,“ изјавио је министар за транспорт, Хиполито Абреу.Привремени председник Хуан Гуаидо, кога је прогласио САД, рекао је да је замрачење резултат корупције и лошег управљања „режима“.

“5 сати тоталног замрачења у Венецуели због корупције и неспособности режима. Упозорили смо на латентну хуманитарну катастрофу ако режим настави да издваја енергију без могућности да понуди хитно решење “ Тренутно се чини да је венецуеланска криза у некој врсти зачараног круга, у којем се понавља иста реторика и поступци опозиције, што онемогућава постизање договора, без обзира колико пута се влада и опозиција састају.” – гласила је његова изјава.

Занимљиво је да су и ваздухопловни венецуелански ваздушни простор 22. јула прекршени од стране америчких авиона. Током конференције за штампу, потпредседник Венецуеле објаснио је да је у 09:52 часова (по локалном времену) дошло до новог кршења америчког модела авиона ЕП-3Е АРИЕС 2, специјалистичког авиона који се користи у обавештајним, ратним и електронским системима шпијунаже, у ваздушном простору јужноамеричке нације. Родригуез је објаснио да је дошло до повреде када авион није саопштио свој план лета када се упустио у венецуелански ваздушни простор, тако да је авијација боливарских националних оружаних снага (ФАНБ) пресрела и касније пустила авион. „Летећи изнад подручја летачке информације (ФИР) Маикуетиа, ово поред шпијунирања ствара опасност у ваздушном простору Венецуеле“, рекао је он.Родригуез је такође напоменуо да су се од јануара ове године (2019. године) кршења и упади у венецуелански ваздушни простор повећали за 167 посто, поред тога што су открили најмање 78 прилика за кршење Маикуетиа ФИР-а. „Ови амерички авиони који су незаконито ушли у венецуелански ваздушни простор, имају способност да носе ракете, као и високу технологију и опсежне електронске могућности“, рекао је потпредседник венецуеланског сектора. У одговору, амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон рекао је да „венецуелански режим“ нема право да предузме провокативне акције против авиона америчке морнарице који учествује у рутинској мисији.

Истог дана када је обавештајни авион прекршио венецуелански ваздушни простор, наводни електромагнетски напад догодио се на електричној мрежи. Мадурова влада није тврдила да је то био разлог, јер вероватно нема никаквих доказа. Дакле, сваки такав сценарио пада у домен спекулације.

(Pravda)

KOMENTARI8 коментара

 1. A akoM says:

  Još jedno dobro USA oružje!U cijeloj napadnutoj državi nema struje!?!Dobar štos!Pa sad ti ispali rakete,pokreni vojsku,i neka sve ispravno radi?!?Skupa s tvornicama itd.

 2. Kulak says:

  Ameri razvijaju sve sofisticiranije oružje.Gadni su.

 3. persida says:

  Znaci da je ruski ruswki S300 neupotrebljiv.

  • Ivke says:

   O Boze moj Persido idi kuvaj slatko od ludaja, pa tristotka ne radi na elektricnoj mrezi

  • test01 says:

   Glup komentar - svi vojni sistemi imaju svoj sopstveni izvor napajanja (agregatore i generaratore). Ti uredjaju su mobilni i lako se premestaju sa jedne na drugu poziciju. I Rusi imaju svoju opremu za elektronsko ometanje i to su dokazali onesposobljavanjem americkog broda i uvezbavanjem napada avionom na taj isti brod. Pametnome dosta a glupih i zlonamernih komentara je uvek bilo i bice...

  • Milan says:

   Znači da je tvoja glava za hitno posmatranje u Lazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u