ВЕНЕЦУЕЛА ОДБРУСИЛА ТРАМПУ: За кога је тајна да имамо споразум са Русима? Што вам сметају руски војници и авиони?!

VENECUELA ODBRUSILA TRAMPU: Za koga je tajna da imamo sporazum sa Rusima? Što vam smetaju ruski vojnici i avioni?!

30 marta 2019

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino rekao je da „niko ne treba da se brine“ zbog dolaska ruskih vojnika u tu zemlju.

SAD su to ocenile kao „provokaciju“, a opozicija osudila.

– Za koga je tajna da Venecuela od 2001. ima vojno-tehničku saradnju s Rusijom? Niko ne treba da se brine. Jednostavno sarađujemo – rekao je juče Padrino u obraćanju koje je prenosila državna televizija.Karakas i Moskva su potpisali sporazum o vojnoj saradnji u vreme pokojnog predsednika Venecuele Uga Čavesa. Dva ruska vojna aviona su u subotu sletela na međunarodni aerodrom u Karakasu, s vojnicima i opremom.

– To je saradnja ravnopravnih strateških partnera, Rusije i Venecuele. Mi bismo želeli da sarađujemo sa SAD, ali pošto nismo robovi (…) to nije moguće – naveo je general Padrino, koji je prisustvovao ruskom otvaranju centra za obuku pilota helikoptera u saveznoj državi Jarakuj.

Opozicioni lider Huan Gvaido, koji se u januaru na mitingu proglasio za predsednika države, osudio je dolazak ruskih trupa, jer to, prema njegovom mišljenju, predstavlja kršenje ustava. SAD su juče ponovo upozorile Rusiju da ne šalje vojnike u Venecuelu i ponovile svoju odlučnost da brane svoje interese i interese „partnera“ u regionu.

Između Vašingtona koji zahteva odlazak predsednika Venecuele Nikolasa Madura i Moskve koja optužuje SAD da u Venecueli žele da organizuju „državni udar“ već više dana se čuju sve teže reči. Rusija je u četvrtak od predsednika SAD Donalda Trampa, koji je Moskvi poručio da napusti Venecuelu, zahtevala da je „poštuje“ i da se ne meša u odnose Moskve i Karakasa.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ču*š šta im smetaju???!!! Pa smetaju im jer onda ne mogu da vas opljačkaju! Naravno da im smetaju! I neka smetaju! Sve izvore koje pljačka naci-amerika treba okupirati,i prisiliti tu bagru kaubojsku da troše svoje prirodne resurse!

  2. Velika Metla says:

    Rusija je u četvrtak od predsednika SAD Donalda Trampa, koji je Moskvi poručio da napusti Venecuelu, zahtevala da je „poštuje“ .......! To da će vas poštovati možete mačku o rep obesiti! Poštovati će vas SAMO onda kad dobiju batine od vas! Pre toga NEMA ŠANSE! Džaba se nadate,jer ta marva kaubojska nikoga ne poštuje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *