ВЕНЕЦУЕЛА ОДГОВОРИЛА ЕВРОПИ: Спустили на земљу ШПАНЦЕ, ФРАНЦУЗЕ, НЕМЦЕ, МОГЕРИНИЈЕВУ…

VENECUELA ODGOVORILA EVROPI: Spustili na zemlju ŠPANCE, FRANCUZE, NEMCE, MOGERINIJEVU…

27 januara 2019

Vlada Venecuele odbacila je danas zahteve evropskih zemalja da ubrzo raspiše nove predsedničke izbore.

Lider vladajuće partije u toj zemlji, Diosdado Kabeljo, rekao je danas da bi lideri kao što je španski premijer Pedro Sančes trebalo da dvaput razmisle pre nego što Venecueli drže predavanja o demokratiji, prenosi AP.

– Ko je njega (Sančesa) izabrao?– upitao je Kabeljo.

Sančes je postao premijer kao rezultat parlamentarnog dogovora postignutog iza zatvorenih vrata kada je njegov prethodnik podneo ostavku zbog optužbi za korupciju, napominje američka agencija.– Niko ne može da dođe i da nam naređuje – rekao je Kabeljo večeras u obraćanju pristalicama u crvenim košuljama u državi Kohedes.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila je danas da će priznati opozicionog lidera Huana Guaida za lidera Venecuele ako vlada ne raspiše nove izbore u narednim danima.

Ranije danas, Francuska, Nemačka, Britanija i Španija postavile su vladi predsednika Nikolasa Madura osmodnevni rok za raspisivanje izbora, a u suprotnom će, kako su saopštile, priznat Guaida za prelaznog predsednika te zemlje.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  EU služi glavnom gazdi kao toalet papir, a mi smo izabrali i to bez alternative da služimo tom toalet papiru. Užas, nije ni smešno. Evo podsećanja da veoma slične pretnje iz Brisela upućene su Iranu. Bez obzira na drskost, danas kad se pogleda, čak su bile blaže nego aktuelne pretlje iz Brisela prema Venecueli. Svako lane bilo bolje, pa tako Rohaniju tada na kraju 2017 godine nisu mogli da prete smenom. ... "Mogerini: EU se nada da će u Iranu biti garantovano pravo na proteste" - 02.01.2018. BRISELSKA POLUPRETNJA TEHERANU: NASTAVIĆEMO DA PRATIMO RAZVOJ DOGAĐAJA Federika Mogerini i Hasan Rohani ... EVROPSKA unija je saopštila da se nada da će pravo na protest biti garantovano u Iranu, poprištu petodnevnih, mestimično nasilnih demonstracija protiv ekonomskih teškoća i vlasti predsednika Hasana Rohanija. „Pratili smo demonstracije iranskih građana poslednjih dana. Mi smo bili u kontaktu sa iranskim vlastima i nadam se da će prava na mirne demonstracije i na slobodu izražavanja biti garantovana, posle izjave predsednika Rohanija“, naglašava se u saopštenju šefice evropske diplomatije Federike Mogerini. „Nastavićemo da pratimo razvoj događaja“, dodala je ona. Predsednik Rohani je priznao da Iran mora da obezbedi prostor za stanovništvo da izrazi „svakodnevne brige“, a osudio je nasilje i uništavanje javne imovine.

 2. Ludodoba says:

  Kuda ide ovaj svet i dokle vise otrcanih prica o demokratiji i ugnjetavanju ljudskih prava?!Pa ovo su pricali i o Iraku,Libiji,Siriji,Jugoslaviji...Ako se ovako biraju predsednici...onda bi Makron morao prvi da ode!!!

 3. Velika Metla says:

  Potpuno je normalna,i meni očekivana,reakcija pomenutih banana država,Francuske,Španije,Nemačke (banana države su sve dok im ovakva okupaciona situacija vlada u njihovim zemljama),iz prostog razloga upravo zato što su okupirane od naci-amerike,pa "navijaju" da bude što više okupiranih kao oni,da bi oni isti mogli govoriti kako je to,biti okupiran,sasvim u redu! A samo zato da bi pokušali opravdati svoj kukavičluk i strah! Isto kao kad prostitutka tera poštenu devojku na blud,govoreći joj kako je to dobro,i kako je to u redu! A i da ne bude samo ona loša,nego neka ih ima još!

 4. Budi Bog s nama says:

  Da, Venecuela će odbaciti Evropsku umešanost i zahteve za privremenu upravu Madura, uspeće u tome vidite na slici Nikolas u tim sudbonosnom trenucima nosi i lentu sa zastavom i masonski lanac oko vrata, čovek će da se obrati tamo gde misli da ima podršku, plus narod plus ništa nije skrivio kao onaj Makron, e jedino ne da čovek svoju naftu naravno. Venecuela sjajno stoji, e da je Srbija Venecuela.

  • Velika Metla says:

   BBSN,eeeee,da je Srbija...................,Srbija! Pa ćemo lako za Venecuelu!

 5. Baracuda says:

  I u Francuskoj su protesti i to ozbiljniji nego u Venecueli, policija koristi silu, pa gdje su onda ta demokratska prava zagarantirana na mirne proteste ?

 6. petrovgrad says:

  Inflacija u Venecueli je isfabrikovana sa ciljem da se obezvrede dugovi i da se narod oslobodu dužničkog ropstva. Tako je i Milošević projektovao inflaciju kod nas i na taj način veliki broj gradjanstva otkupio stanove i otplatio kredite. Kada bi otplatili stanove i kredite da nije bilo inflacije, nikada bili bi u dužničkom ropstvu. Danas preko 150 hiljada Hrvata je napustilo Hrvatsku zbog progona izvršitelja za dugove i kredite. Nisu pobegli zbog Srba.

 7. Alex Seredin says:

  Ja zivim u Americi mnogo godina. Meni je smesno kad USA hoce da donese demokratiju kome bilo u svetu, kada nas Prezident je najveci lopov na svetu,naprimer on je ukrao millione dollara od njegovih "studenta" koji su bili u njegovom "universitetu",i do danas nije im isplatio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *