ВЕНЕЦУЕЛА ПОКАЗАЛА ЧИМЕ РАСПОЛАЖЕ – УБИЦА НАТО БРОДОВА: Венецуелански Сухоји имају МОЋНО ОРУЖЈЕ, америчка флота НЕЋЕ ПРИЋИ слободној земљи (ВИДЕО)

VENECUELA POKAZALA ČIME RASPOLAŽE – UBICA NATO BRODOVA: Venecuelanski Suhoji imaju MOĆNO ORUŽJE, američka flota NEĆE PRIĆI slobodnoj zemlji (VIDEO)

13 februara 2019

Venecuelansko ratno vazduhoplovstvo je demonstriralo svoju sposobnost da se suprotstavi vojno-pomorskim borbenim efektivima uslovnog neprijatelja. U okviru velikih vojnih vežbi strategijskog formata „Angostura-200“ višenamenski lovci ruskog porekla Su-30MK2V primenili su protivbrodske rakete dometa 150+km.

Ovaj tip rakete klase vazduh-more je lansiran u okviru velikih vojnih vežbi koje se realizuju u ovoj državi. Na video-materijalu je prikazan proces kačenja rakete na borbenu letelicu, zatim uzletanje dežurne pare, zajednički prelet preko ratnih brodova venecuelanske ratne mornarice i lansiranje rakete, piše portal Bog Rata.Taktička protivbrodska raketa klase vazduh-zemlja H-31A (NATO kodifikacija Crypton) takođe ruskog porekla, namenjena je za uništavanje površinskih ciljeva na vodi, čije deplasman dostiže 4500 bruto tona. To mogu da budu borbeni brodovi, a takođe i pomorska desantno-transportna sredstva.

Prilikom svog leta raketa dostiže brzinu do 3,600 km/č (na visini neposredno iznad vode njena brzina je nešto manja i dostiže oko 2,200 km/č). Opremljena je probojno-rušećom bojevom glavom težina 100-110kg. Njen maksimalni domet zavisi od varijante njene modifikacije, i kreće se u opsegu od 70-160km.

Na cilj se navodi pomoću aktivne radarske glave za samonavođenje. Karakteriše je visoka otpornost na protiv-elektronsko ometanje koje izvodi neprijatelj.

Pored protiv-brodske varijante postoji i varijanta za borbu protiv radarskih kapaciteta protivnika. Ova raketa ima još veći domet (oko 250km), a zahvaljujući svojoj velikoj razornoj moći efikasno neutrališe ove sisteme do te mere, da su oni praktično više nepopravljivi.

Ruski višenamenski borbeni avion Su-30MK2V može da koristi i druge tipove visokopreciznog oružja, kao što su to npr. rakete H-59M i H-29T. Ove rakete su namenjene za uništavsanje širokog spektra kopnenih i pomorkih ciljeva neprijatelja.

(Bog-rata)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    Izgleda da su curiknuli amerikanci, mada sve je odatle laž i država im je u rasulu.Očigledno je da neko vuče konce tamo bez obaziranja na sudsku zakonodavnu i izvršnu vlast,to znači da je ta država u stanju političke anarhije i vakuma vlasti,a to opet znači DA JE SVE MOGUĆE.Ako napadnu da sam na mestu madura ja bi ih im potopio SVE platforme u meksičkom zalivu.To bi na trenutak ojačalo cene nafte, podiglo vrednost dolaru do besmisla i naduvalo volstrit do pucanja, ali bi isto tako URNISALO američku ekonomiju i to NEPOVRATNO.Pole god.dve finansijskog ludovanja apropo uništavanja naftne industrije u meksičkom zalivu oni bi upali u takvu depresiju da 1929 izgleda kao diznilend u odnosu na to.Njihove finanislje žestoko zavise od nafte i oni se trude da podignu cenu isključujući venecuelu i iran iz igre(libija i irak su većopljčkani i njhova naftna polja se prikazuju kao američki izvoz nafte:))ali cnean nafte NE SME ni previše da SKOČI, njihov cilj je 105-120 dolara ali ako ode preko toga ono su PUKLI isto kao što su pukli ako ostane dugo ispod 60$.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *