ВЕНЕЦУЕЛА ПОСЛАЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ СА КОЛУМБИЈОМ!

ВЕНЕЦУЕЛА ПОСЛАЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ СА КОЛУМБИЈОМ!

23 фебруара 2019

 

МНОГИ су – и у Венецуели и око ње – уверени да ће њена армија одиграти кључну улогу у одмеравању снага власти Николаса Мадура са америчком петом колоном у земљи, на челу са хуаном Гуаидом, а и са самим Вашингтоном, ЦИА и Пентагом. А она је – бар засад – на страни своје земље и законите власти.

Војни врх у Каракасу наредио је „одговарајућим јединицама“ да се поставе на граници са Колумбијом из које се очекује покушај пробоја „тројанског коња“ у виду америчког конвоја „хуманитарне помоћи“.

Одлука о извођењу војске на границу образложена је овако:

„Да би била реализована инструкција врховног команданта Николаса Мадура, наш командир Ремиљо Себаљос (фактички начелник генералштаба) наредио је Оружаним снагама да се оперативно поставе на граници са Колумбијом да би затварањем границе заштитиле мир и безбедност народа“.

У истом саопштењу је посебно наглашено: „Овде се нико не предаје, овде нико није уморан. Предаја би била – издаја“.

Мадуро је своју одлуку – да не дозволи уласку у земљу америчког „хуманитарног“ конвоја (са стране колумбијског града Кукута) – објаснио речима:

„Та `помоћ` је шоу Вашингтона који је претходно блокирао активе наше државне нафтне компаније вредне десетине милијарди долара и онемогућио је да закључује послове. А Банка Енглеске одбија да нам врати наше злато“.

Војска се поставила на граници након што су тројица припадника Националне гарде венецуеле са два оклопна возила побегла у Колумбију.

Блокирала је и сва три гранична моста према Колумбији чији је председник Иван Дуке најважнија регионална карика у субверзивном деловању САД против Венецуеле.

Венецуела је већ затворила границу са Бразилом и поморску са Малим Антилским острвима.

факти.рс

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    trebali su odmah posle naredjenja o zatvaranju granica da miniraju sve prelaze kontaktnim minama, pa neka šalju kamione na ničiju zemlju,baš me zanim ko će da ih vozi.Ovo je prosto neshvatljivo šta se dešava na granicam venecuele a UN ČUTE I PRAVE SE LUDI.Ova predstava protiv venecuele je KRAJ SSVAKOG MEDJUNARODNOG PRAVA, OD DANAS VLADA ZAKON DŽUNGLE U SVETU,SADA I FORMALNO.

  2. milorad2 says:

    P.S ova situacija sa vencuelom je i NAMA važno upozorenje ,teb da se dobro naoružamo makar i zadnji dinar dali na to i terba obavezni vojni rok da se vrati i to ODMAH, samo sposobna iza naše mogućnosti snažna armija nam je garant da nam sutra dronovi i poludeli plaćenici neće silovati decu po ulicama,i rušiti i paliti po zemlji.Mnogo je jeftinije dobro se napružati nego posle kopati grobove i graditi zemlju i državu ISPOČETKA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u