ВЕНЕЦУЕЛА ПОСЛАЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ СА КОЛУМБИЈОМ!

VENECUELA POSLALA VOJSKU NA GRANICU SA KOLUMBIJOM!

23 februara 2019

 

MNOGI su – i u Venecueli i oko nje – uvereni da će njena armija odigrati ključnu ulogu u odmeravanju snaga vlasti Nikolasa Madura sa američkom petom kolonom u zemlji, na čelu sa huanom Guaidom, a i sa samim Vašingtonom, CIA i Pentagom. A ona je – bar zasad – na strani svoje zemlje i zakonite vlasti.

Vojni vrh u Karakasu naredio je „odgovarajućim jedinicama“ da se postave na granici sa Kolumbijom iz koje se očekuje pokušaj proboja „trojanskog konja“ u vidu američkog konvoja „humanitarne pomoći“.

Odluka o izvođenju vojske na granicu obrazložena je ovako:

„Da bi bila realizovana instrukcija vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, naš komandir Remiljo Sebaljos (faktički načelnik generalštaba) naredio je Oružanim snagama da se operativno postave na granici sa Kolumbijom da bi zatvaranjem granice zaštitile mir i bezbednost naroda“.

U istom saopštenju je posebno naglašeno: „Ovde se niko ne predaje, ovde niko nije umoran. Predaja bi bila – izdaja“.

Maduro je svoju odluku – da ne dozvoli ulasku u zemlju američkog „humanitarnog“ konvoja (sa strane kolumbijskog grada Kukuta) – objasnio rečima:

„Ta `pomoć` je šou Vašingtona koji je prethodno blokirao aktive naše državne naftne kompanije vredne desetine milijardi dolara i onemogućio je da zaključuje poslove. A Banka Engleske odbija da nam vrati naše zlato“.

Vojska se postavila na granici nakon što su trojica pripadnika Nacionalne garde venecuele sa dva oklopna vozila pobegla u Kolumbiju.

Blokirala je i sva tri granična mosta prema Kolumbiji čiji je predsednik Ivan Duke najvažnija regionalna karika u subverzivnom delovanju SAD protiv Venecuele.

Venecuela je već zatvorila granicu sa Brazilom i pomorsku sa Malim Antilskim ostrvima.

fakti.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    trebali su odmah posle naredjenja o zatvaranju granica da miniraju sve prelaze kontaktnim minama, pa neka šalju kamione na ničiju zemlju,baš me zanim ko će da ih vozi.Ovo je prosto neshvatljivo šta se dešava na granicam venecuele a UN ČUTE I PRAVE SE LUDI.Ova predstava protiv venecuele je KRAJ SSVAKOG MEDJUNARODNOG PRAVA, OD DANAS VLADA ZAKON DŽUNGLE U SVETU,SADA I FORMALNO.

  2. milorad2 says:

    P.S ova situacija sa vencuelom je i NAMA važno upozorenje ,teb da se dobro naoružamo makar i zadnji dinar dali na to i terba obavezni vojni rok da se vrati i to ODMAH, samo sposobna iza naše mogućnosti snažna armija nam je garant da nam sutra dronovi i poludeli plaćenici neće silovati decu po ulicama,i rušiti i paliti po zemlji.Mnogo je jeftinije dobro se napružati nego posle kopati grobove i graditi zemlju i državu ISPOČETKA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *