ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Америка се све више задужује код Руса!

VEROVALI ILI NE: Amerika se sve više zadužuje kod Rusa!

24 avgusta 2015

US-DebtRusija je u junu 2015. godine povećala ulaganje u državne obveznice SAD za 1,4 milijarde dolara, na 72 milijarde dolara.

Kako su objavili Ministarstvo finansija SAD i Sistem federalnih rezervi, u junu 2014. godine ukupan obim investicija Rusije u američke hartije od vrednosti dostizao je 113,9 milijardi dolara. Međutim, u aprilu ove godine taj pokazatelj je snižen na 66,5 milijardi dolara.

Prema podacima ministarstva, u maju je rast investicija obnovljen i dostigao je 70,6 milijardi dolara.

Rusija na taj način zauzima 19. mesto na spisku 38 vlasnika državnih obveznica SAD, javila je agencija Tas.

Najveći kreditor SAD je, kao i ranije, Kina u čijem je posedu u junu bilo obveznica u vrednosti 1.271,2 milijarde dolara, koje je u tom mesecu uvećala za skoro jednu milijardu dolara. Na drugom mestu ostaje Japan, sa 1.197,1 milijardi dolara, što je 17,8 milijardi manje nego u maju.

Ukupan obim stranih investicija u obveznice SAD-a u junu je bio 6.175,2 milijarde dolara, što je 40,4 milijardi dolara više nego u maju. Od toga su 4.164,3 milijarde dolara sredstva vlada i centralnih banaka stranih zemalja.

KOMENTARI2 komentara

  1. miroslav says:

    Rusija kupuje zlato,dolar je papir.Vrlo pametno od Putina.

  2. namcor says:

    Ameri "prodaju" svoje obveznice, svesni da ce, u jednom trenutku, propasti dolar i automatski ceo medjunarodni sistem trgovine obveznicama. A oni nikada nece vratiti "pozajmljeni" novac. To se, obicnim jezikom naziva pljacka i prevara. Laznim novcem (dolarom) kupuju vrednosti (i cele drzave) po svetu i jednog dana (a taj dan nije daleko) ce se ispostaviti da su sve dobili dzabe. Bojim se da prave racun bez krcmara. Taj dogadjaj ce pokrenuti kako unutrasnji, tako i sirom planete revolt protiv Anglo-americkih pljackasa. I sta ce posle toga biti, ne moze se ni zamisliti...U svakom slucaju - ,pakao!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *