ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Директор ЕГЗИТ-а обећао да ће тај фестивал да промовише српске националне интересе и истину о страдању Срба у НДХ

VEROVALI ILI NE: Direktor EGZIT-a obećao da će taj festival da promoviše srpske nacionalne interese i istinu o stradanju Srba u NDH

29 januara 2015

Robe-EXIT-2012-Dance-Arena-2-1789Dušan I. Kovačević, direktor festivala EGZIT, dobitnik je Februarske nagrade Novog Sada za 2014. godinu, odlučeno je na, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Dušanu Kovačeviću za afirmaciju imena i renomea grada Novog Sada na svetskom nivou putem muzičkog festivala EGZIT, kao i za društveni aktivizam kojim je doprineo promociji pozitivnih uzora, širenju, jačanju i oplemenjivanju kulturološke svesti i društvene odgovornosti građana, posebno mladih. Novčani deo nagrade, kako je izglasano na jučerašnjoj sednici, iznosi 130 hiljada dinara.

Da Kovačević dobije tu nagradu glasala je i politička organizacija Treća Srbije, a njihovo obrazloženje takve odluke šokirao je njihove političke protivnike. Naime, predsednik Treće Srbije najavljuje da će festival Egzit braniti srpske nacionalne interese i pomoći da se javnosti predstavi puna istina o stradanju srpskog naroda u NDH.

Pogledajte istupanje Miroslava Parovića koje je šokiralo sve liberalne snage u Novom Sadu koje su u Egzitu do sada videle svog saveznika.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    I šta je tu naopako? Ako je čovek sposoban da na diskretan način proturi i nešto nacionalno OK. U najmanju ruku ćirilica mora biti korištena na svakom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *