ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ, Хрватска ће бранити Европу од Русије!

VEROVALI ILI NE, Hrvatska će braniti Evropu od Rusije!

19 juna 2017

Tokom vojnih vežbi NATO-a na poljsko-litvanskoj granici realizovan je scenario po kojem bi Rusija mogla da pokuša da odseče Baltik od Severnoatlantske alijanse, saopštio je komandant američkih snaga u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis.

On je izjavio da „napad ne mora sigurno da se desi“, ali je naglasio da je moguća situacija pri kojoj će „tri saveznika na severu biti potencijalno izolovana od Alijanse“, prenosi RT.

U vojnim vežbama u Suvalkskom koridoru učestvovalo je 1.500 ljudi, uključujući vojnike iz Poljske, Litvanije, Hrvatske, Velike Britanije i SAD.

Zamenik komandanta američke vojske u Evrope general-major Džon Gronski izjavio je da vojnici treba da „treniraju na teritoriji koju će možda morati da štite“.

Poslednjih godina NATO koncentriše oružane snage u blizini ruskih granica pravdajući taj potez potencijalnom agresijom sa njene strane. Moskva je više puta govorila o apsurdnosti i neosnovanosti tvrdnji o vojnoj pretnji baltičkim državama i izjavljivala da Rusija nikad neće napasti bilo koju državu Alijanse. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je naveo da NATO toga svestan, ali da ih ipak koristi kao povod da rasporedi više snaga kod ruskih granica.

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  Ustase i Ukro-nacisti...braca rodjena a svi pod direktnom komandom VELIKOG DEMONA iz Vatikana.

 2. Za Srbiju says:

  Verovali ili ne, i Srbija će uskoro da brani EU od Rusije. Živi bili pa videli. Nemamo pravo da se rugamo bilo kome.

 3. Kulak says:

  Anemični Plenković je slabiji nego što misli.Puno slabiji.

 4. goran says:

  Svaka cast Hrvatima, rade uvek sta hoce i nikada ne placaju racun nikome. To ne moze da se objasni samo Vatikanom, ima i drugih zemalja mnogo mocnijih koje ne smeju da zucnu, primer: Portugalija. Bili ste i ostali ustase. To je podlozno kritici, ali ko vas kritikuje? Srbi koji su cas evro/srbi, cas rusofili, cas cetnici cas partizani. Hrvati znaju sta hoce, Srbi ne znaju. To je realnost. Ostalo su moralisticke pridike.

 5. Dondon says:

  Wow, wow, wow....jos i Crnogorci kad se pridruze, pa sila ce udariti na Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *