ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ – КИСИНЏЕР О ПУТИНУ говорио у позитивнном контексту!

VEROVALI ILI NE – KISINDŽER O PUTINU govorio u pozitivnnom kontekstu!

19 decembra 2016

3851-kissinger-putin-465

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer uporedio je Vladimira Putina sa „junakom iz romana Dostojevskog“ i izrazio očekivanje da će SAD odgovoriti na „sajber-napade iz Rusije“.

U intervjuu telekanalu CBS za ruskog lidera je rekao: „On na jasan način procenjuje nacionalne interese Rusije, onako kako ih on razume. On smatra – izgleda, sa pravom – da ti interesi imaju unikalne osobenosti“.

Kisindžer je naglasio da je za Putina pitanje identiteta Rusije veoma važno. I dodao:

„Predsednik Rusije ima ogromno osećanje unutrašnje povezanosti sa istorijom Rusije“.

U nastavku je rekao: „Ne sumnjam da Rusija izvodi sajber-upade kod nas. Nadam se da i mi izvodimo neke takve napade kod njih. Uostalom, verovatno svaka obaveštajna služba organizuje hakerske napade na teritorijama drugih zemalja“.

Ruski državni vrh na sve ovo je veoma brzo odreagovao.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prvo je ukazao da Kisindžer dobro poznaje istoriju i filozofiju Rusije i da ima dobre odnose sa Putinom. Dodao je da to, naravno, ne znači da je patrijarh američke diplomatije u svemu saglasan sa pozicijama Moskve.

„Kisindžer zaista veoma dobro zna našu zemlju. On dobro zna i naše pisce i rusku filozofiju. Zato je poređenje sa junacima Dostojevskog – kako ga je on napravio – sasvim pozitivna stvar. Sve ovo ustinu ne znači da je on u svemu saglasan sa Rusijom. Uostalom, to od njega niko i ne očekuje. Kisindžer raspolaže dubinskim informacijama, ne drži se površnih znanja“ – istakao je Peskov.

Naveo je i da Putin i Kisindžer imaju tople odnose koju nisu od prekjuče i da svaku priliku iskoriste za neformalnu razmenu mišljenja o onome što se događa u rusko-američkim odnosima i u svetu.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *