ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Варуфакис долази у Србију да се бави политиком!?

VEROVALI ILI NE: Varufakis dolazi u Srbiju da se bavi politikom!?

9 septembra 2015

Yanis VaroufakisVEROVALI ILI NE! Janis Varufakis bivši ministar finansija Grčke u vladi Aleksisa Ciprasa blizu je angažmana u srpskoj politici.

“Danas” je preneo informaciju da bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis razmatra mogućnost saradnje sa pokretom Dosta je bilo, koji predvodi nekadašnji ministar privrede Srbije Saša Radulović, pozivajući se na izvore u Atini bliskim Varufakisu.

Pročitajte još:

Ovo je Grk koji će reći „NE“ Evropskoj uniji

Evo kako je Varufakis „uvalio“ srednji prst Nemcima (VIDEO)

Kako navode Varufakisu, koji želi da oformi “paenvropski pokret”, bliske su pojedine ideje Radulovićevog pokreta.

Ipak, nigde se ne navodi da li je između Varufakisa i srpskog pokreta došlo do ozbiljnijeg kontakta ili je još na snazi tzv opipavanje pulsa.

Podsetimo, harizmatični grčki političar najavio je nedavno da neće učestvovati na “tužnim izborima” koji se ove jeseni održavaju u Grčkoj i da umesto toga želi da osnuje panevropski pokret koji bi delovao i na nacionalnom nivou, a vremenom bi postao politička partija. Kako ističe Varufakis, njegov pokret “povratiće demokratiju širom Evrope”.

Vrufakis, koji ima dvojno australijsko-grčko državljanstvo, više od decenije je predavao ekonomiju na Univerzitetu u Sidneju. Nakon što je napustio vladu Aleksisa Ciprasa redovno je tokom ovog leta napadao dogovor Atine sa međunarodnim kreditorima kojim je u zamenu za paket od 86 milijardi evra predviđen još rigorozniji paket mera štednje.

(Danas)

KOMENTARI3 komentara

  1. qryber says:

    poslao ga Soroš, da pripomogne ovim "sorošoidima" ovde, posustali malo....

  2. miodrag says:

    JOŠ NAM ON FALI!

  3. Lajla says:

    Malo nam je nasi satrapa jos cemo ih uvoziti,pa da oso budaletina Bler sada cemo placati ovo sorosko .ovno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *