„ВЕСЕЛА“ ФИОНА ХИЛ СВЕ ВИДИ СУПРОТНО: Русија и друге земље настоје да изолују САД – могућ је и антиамерички прокси рат

„VESELA“ FIONA HIL SVE VIDI SUPROTNO: Rusija i druge zemlje nastoje da izoluju SAD – moguć je i antiamerički proksi rat

19 decembra 2023

MNOGE zemlje više ne žele da žive u unipolarnom svetu kojim dominiraju Sjedinjene Države, priznala je bivša zvaničnica (stariji direktor) američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Fiona Hil.

Što je jednako simptomatično, Hil, koja je stručnjak za Rusiju i Evropu, učinila je to u intervjuu CNN, ocenivši da Moskva i Peking pokušavaju da izvuku korist iz trenutne situacije.CNN je prvo podsetio da je Hil napisala: „Ratovi koji menjaju globalni sistem, poput Prvog i Drugog svetskog rata, rezultirali su velikim promenama u međunarodnom poretku. U tom pogledu, napad Hamasa 7. oktobra na Izrael bio je sličan Perl Harboru. Otvorio je drugi front.“

Hil je glavnom telekanalu američkih globalista tim povodom dodatno rekla:

„Želim da skrenem pažnju na zanimljiv detalj: 7. oktobra je Putinov rođendan. To je slučajnost, ali vredi napomenuti. Kada se razmisli o ovom datumu, on će imati mnogo aspekata. Uskoro će i godišnjica Perl Harbura. Sjedinjene Države su u više aspekata u rizičnoj poziciji na tri različite platforme, gde su isti igrači veoma aktivni. Postoje izgledi da protiv Sjedinjenih Država bude pokrenut proksi rat.

– Sjedinjene Države su globalni i regionalni hegemon. Rusija, Kina, Severna Koreja, Iran i mnoge druge zemlje upiru prstom u Države kao u krivca svih nevolja. Za ono što se dešava u Izraelu i Pojasu Gaze, kao i u Ukrajini, krive su SAD. A sada Rusija i druge zemlje pokušavaju da izoluju SAD. A mi smo sada, rekla bih, u nepovoljnijem položaju. I Putin i Kina će od ovoga imati koristi.

Upitana – da li akcije Kongresa SAD dovode zemlju u još veću opasnost – rekla je:

– Da. To smanjuje šanse da imamo bar neku lidersku poziciju i bar neku ulogu u određivanju kako će izgledati sistem koji će se pojaviti umesto američkog sveta. A to će biti kineski svet, formirsn pod kineskim uslovima uz veliko učešće Rusije… Biće to apsolutno drugi svet u kome će Sjedinjenim Državama i zapadnim saveznicima biti mnogo teže da deluju.

Hil je priznala: „U svetu je na sve strane sve više zemalja koje žele da imaju veću težinu u međunarodnim poslovima, koje žele da sruše Sjedinjene Države, a ne žele da Rusija oslabi. Možda ne žele da Kina bude dominantna sila, ali zapravo ne žele da SAD budu na vrhu. Jednopolarni američki svet je odavno nestao, a mi gledamo njegove poslednje trenutke“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Jovan Kojic -Perth says:

    Zasto je luda?

  2. Velika Metla says:

    JEDINI terorista na svetu je satanistička amerika pod vođstvom satanista, koji sebe nazivaju demokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *