ВЕСЕЉИ САОПШТИО: Таксе остају на снази

VESELJI SAOPŠTIO: Takse ostaju na snazi

4 februara 2019

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi.

On je tokom posete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro tzv. Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji. Govoreći o eventualnoj suspenziji taksi, Veselji kaže da je to zahtev SAD i da bi to bila privremena mera.

Prema njegovim rečima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu.

Veselji je inače predao ranije ove nedelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani predlog za supenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Prištinski sajt „Zeri“ naveo je da je Veselji uputio predlog „zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD“.

Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Prelomna vest! rvacka priznala Guaida! Čeka se MILO!

  2. Pastrovic says:

    Ah moj Veselji, majka ti se veseLJiLJa.

  3. Maksa says:

    Veselji sutra je sednica UN, upali televizor da gledas, jer drugacije ne mozes.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *